Αντιμέτωπες με τα αποτελέσματα της ομαδικής εξωτερικής δοκιμασίας βρέθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο οι διαγωνιζόμενοι στο MasterChef 3, καθώς οι κριτές τους ανακοίνωσαν την τελική βαθμολογία και τον νικητή.

Αν και η κριτική επιτροπή είχε μία υπόνοια για… αντιγραφή μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς το τελικό στήσιμο των πιάτων τους ήταν πανομοιότυπο, μία από τις δύο μπορούσε να βγει πρώτη, κι αυτή ήταν η κόκκινη ομάδα, με 227 βαθμούς, έναντι 208 βαθμών της μπλε.

Έτσι η μπλε ομάδα θα οδηγηθεί στη διαδικασία της ψηφοφορίας και τελικά στη δοκιμασία αποχώρησης. Ο Σταμάτης, ως αρχηγός της, είχε, για πρώτη φορά στο MasterChef, δύο επιλογές ως «προνόμιο». Είτε να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο είτε να «σώσει» έναν διαγωνιζόμενο δίνοντάς του την ασυλία.

Αρχικά- κι εμφανιζόταν αμετακίνητος- έβγαλε τον εαυτό του «στον τάκο». Οι συμπαίκτες του αντέδρασαν έντονα, ζητώντας του να απαλλάξει κάποιον από τη δοκιμασία αποχώρησης και να αφήσει στους ίδιους να κρίνουν εάν θα πρέπει να βγει και ο ίδιος υποψήφιος. Παρά την αρχικά ακλόνητη θέση του, ο Σταμάτης συμφώνησε τελικά να δώσει την ασυλία σε κάποιον, με την προϋπόθεση να τον ψηφίσουν οι συμπαίκτες του ως υποψήφιο προς αποχώρηση. Ειδάλλως, όπως προειδοποίησε, σε περίπτωση που τελικά δεν ψηφιστεί, θα αποχωρήσει οικειοθελώς.

Μετά την απόφαση του Σταμάτη να δώσει στον Παντελή την ασυλία, οι υπόλοιπο παίκτες της ομάδας συμμετείχαν στη δοκιμασία ασυλίας για τη δεύτερη λευκή ποδιά.

Κι εκεί τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς προβλέψιμα, με τον Χρήστο να «σαρώνει» όπως σε κάθε δοκιμασία ασυλίας, και να κερδίζει την πέμπτη του λευκ’ή ποδιά.