Πολύ εκνευρισμένοι ήταν οι κριτές στο MasterChef 3 με τη συμπεριφορά του αρχηγού της κόκκινης ομάδας, του Ντέιβιντ, ο οποίος δεν είχε δοκιμάσει κανένα από τα πιάτα που παρουσίασε η ομάδα του στο πλαίσιο της ομαδικής διαδικασίας.

Ο ίδιος επικαλέστηκε το άγχος του, κάτι που εκνεύρισε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Ο κριτής του MasterChef τα έβαλε με τον διαγωνιζόμενο αλλά διάνθισε την κριτική του και με ένα παράδειγμα- στο οποίο «πετάχτηκαν» και δύο παίκτες της μπλε ομάδας- που έκανε το πλατό του διαγωνισμού μαγειρικής να σειστεί από τα γέλια.

«Το μεγαλύτερο άγχος δεν θα έπρεπε να είναι τι θα σερβίρουμε στον κόσμο;» παρενέβη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Εμένα το μεγαλύτερο άγχος μου όταν μαγειρεύω είναι αν θα με βρίσουν οι έξω ή αν θα κοιτιέμαι στον καθρέφτη και θα λέω τι γ@@@τος που είμαι» συνέχισε. «Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που έχεις βάλει στο καταραμένο πιάτο να αξίζει τον κόπο, αυτό θα έπρεπε να είναι το άγχος, μαγειρικά».

Κι έφερε ένα καταπληκτικό παράδειγμα, για έναν άνθρωπο που είναι «άσχημος», τον κοιτά ένα κορίτσι σε ένα μπαρ και του λέει να πάει να της μαγειρέψει. «Και λες, αυτό έχω μόνο, σπίτια δεν έχω, χωράφια δεν έχω, μόνο τη μαγειρική έχω. Τι θα μαγειρέψεις; Πώς θα μαγειρέψεις;»

«Χωρίς αύριο» πετάχτηκε ο Τάσος, «εγώ έτσι παντρεύτηκα» συμπλήρωσε ο Σταμάτης και το πλατό του MasterChef σείστηκε από τα γέλια.

Νικήτρια στην πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 3 αναδείχθηκε πάντως η μπλε ομάδα, η οποία απόλαυσε την έξοδό της με τον Γιάννη Αποστολάκη. Η κόκκινη ομάδα έχασε, δύο παίκτες πήραν ασυλία και οι υπόλοιποι θα κληθούν σήμερα να συμμετάσχουν στην επώδυνη διαδικασία της ψηφοφορίας και της διαδικασίας αποχώρησης.