Όλα τα γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν αναλυτικά πληροφορίες για την δραματική κατάσταση στην Αττική εξ αιτίας των πυρκαγιών. Ο Τύπος της χώρας μεταδίδει με τα πιο μελανά χρώματα την τραγωδία που συμβαίνει σε Ανατολική και Δυτική Αττική με τα ενεργά μέτωπα να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ορισμένοι χαρακτηριστικοί τίτλοι είναι του Spiegel «Tουλάχιστον 50 νεκροί» και της Die Welt «Bρέθηκαν ακόμα 26 πτώματα. Οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα ανέρχονται ήδη σε 50».

Το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει: «Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κυρίως στο προάστιο Μάτι στα ανατολικά παράλια της Αττικής πολλοί κάτοικοι δεν κατάφεραν να εγκαταλείψουν εγκαίρως την περιοχή και εγκλωβίστηκαν μέσα σε σπίτια και αυτοκίνητα. Ψαράδες, η ακτοφυλακή αλλά και άνθρωποι που έκαναν διακοπές μετέφεραν σε ασφαλή σημεία περισσότερους από 700 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στις παραλίες. Σε ορισμένες περιοχές λόγω των πυρκαγιών διακόπηκαν η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, οι τηλεπικοινωνίες, η σύνδεση στο Διαδίκτυο».

ARD και Sueddeutsche Zeitung δίνουν τον τόνο «Φόβοι και για άλλους νεκρούς. Δεκάδες οι νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα» και «Tουλάχιστον 50 oι νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα», αντίστοιχα.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει στον τίτλο της «Bρέθηκαν ακόμα 26 νεκροί από τις πυρκαγιές, τουλάχιστον 50 μέχρι στιγμής» ενώ επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε υποψίες για εμπρησμό και διέταξε τη μεταφορά πυροσβεστικών αλλά και στρατιωτικών δυνάμεων από άλλες περιοχές της Ελλάδας στην Αθήνα. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη συνδρομή άλλων χωρών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης. Ήδη η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα στείλει πυροσβέστες και η Ισπανία πυροσβεστικά αεροσκάφη». Η Die Zeit γράφει «Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα.

Το περιοδικό Focus με τίτλο «Τουλάχιστον 50 νεκροί σε πυρκαγιές στην Ελλάδα» επισημαίνει στην ιστοσελίδα του: «Εδώ και μέρες οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλές. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της παρατεταμένης ξηρασίας τα δάση πιάνουν εύκολα φωτιά που μεταδίδεται αστραπιαία από το ένα σημείο στο άλλο. Πάνω από την Αθήνα μαύρα σύννεφα καπνού, εκατοντάδες άνθρωποι αναζητούν σωτηρία στη θάλασσα. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για το ‘χειρότερο δυνατό σενάριο‘. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις».

Η Stuttgarter Zeitung παρατηρεί ότι οι χειρότερες ζημιές σημειώθηκαν στην Ραφήνα και το Μάτι, το οποίο όπως γράφει η εφημερίδα έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Με το πρώτο φως της μέρας πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ξεκίνησαν και πάλι τις συντονισμένες προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών».