Οι τρεις διαγωνιζόμενοι πήραν θέση μπροστά στους τρεις κριτές έχοντας μεγάλη αγωνία για την πρόκριση τους στον τελικό του MasterChef. Η σημερινή μέρα ήταν η πιο σημαντική μέχρι τον μεγάλο τελικό καθώς θα βλέπαμε ποιος εκ των Χρήστου Γλωσσίδη, Αργύρη Αγλαμίση και Τιμολέοντα Διαμαντή θα κρέμαγε τα μαχαίρια του.

Η πιο απαιτητική και η πιο σημαντική αντιγραφή πιάτου μέχρι τώρα στο φετινό MasterChef οδήγησε τον Αργύρη Αγλαμίση στην αποχώρηση δίνοντας την πρόκριση στους άλλους δύο διαγωνιζόμενους. Το πιάτο του διάσημου σεφ, Τάσου Μαντή, αποδείχθηκε το πολυπλοκότερο και δυσκολότερο του διαγωνισμού με πάρα πολλές παρασκευές να απαιτούνται για την τελική σύνθεση του.

Masterchef

Οι κριτές αφιέρωσαν χρόνο τόσο για να εξηγήσουν στους τρεις διαγωνιζόμενους τα λάθη τους, αλλά και να κάνουν μια μικρή αναδρομή στην πορεία τους στο MasterChef, αλλά και τα στοιχεία τους που ξεχώρισαν σε αυτή.

Στη συνέχεια ανακοίνωσαν ως πρώτο φιναλίστ τον Τιμολέοντα Διαμαντή και στην συνέχεια τον Χρήστο Γλωσσίδη, αποχαιρετώντας τον Αργύρη Αγλαμίση που αποχώρησε τελικά στον ημιτελικό του διαγωνισμού μαγειρικής μέσα σε κλίμα συγκίνησης από όλους.