Μετά την απεργία της 12ης Ιουνίου οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας Απογευματινή προχωρούν σε νέα απεργία την Παρασκευή 20 Αυγούστου, προκειμένου να αντιδράσουν στη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι δημοσιογράφοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνιο και οι περισσότεροι πήραν έναντι 400 ευρώ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που έβγαλαν οι δημοσιογράφοι: «Οι “Άθλιοι της Φειδίου” ξεσηκώθηκαν. Και η ώρα για να λάβει τέλος το πανηγύρι που έστησε η ανάλγητη εργοδοσία έφθασε. Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας  προτού φύγει, προκλητικά, για διακοπές άνοιξε τα χαρτιά του, τα οποία ανέγραφαν “θα περάσετε 3 μήνες με 400 ευρώ”. 400 ευρώ από την 1η Ιουνίου, ήταν το κουπόνι αυτή τη φορά, με την ειρωνική ευχή μάλιστα “για να κάνουν διακοπές τα παιδιά”. Με χαρτζιλίκια όμως δε βγαίνει η εφημερίδα. Διακοπές θα κάνουμε μόνο όταν εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.