Ο αστροφυσικός, επί 40 χρόνια διευθυντής του Ευγενίδιου Πλανηταρίου και σήμερα επίτιμος διευθυντής του ιδρύματος και πολυγραφότατος  Διονύσης Σιμόπουλος, θα είναι ο επόμενος καλεσμένος του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στις Κορυφές, τη νέα, πρωτότυπη εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 22.00.

Αρκετά από όσα γνωρίζουν οι Έλληνες για το διάστημα, ακόμη και αν δεν είναι λάτρεις της φυσικής, τα έμαθαν μέσα από τα βιβλία αστρονομίας, τις τηλεοπτικές εκπομπές, τα άρθρα, τις ομιλίες ή τα πολυθεάματα του Πλανηταρίου, που φέρουν την υπογραφή του Διονύση Σιμόπουλου.

Στην 2η εκπομπή των Κορυφών, ο αστροφυσικός δίνει τις δικές του επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο, όπως «θα κατοικήσουμε ποτέ στον Άρη;», «υπάρχουν εξωγήινοι;», «πιστεύει η αστροφυσική στην ύπαρξη του Θεού;» και πολλά άλλα για την ζωή στον πλανήτη μας και έξω από αυτόν.

Η εκπομπή θα προβληθεί και σε 2η προβολή το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 19.00.

Οι Κορυφές, πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ TV, φιλοξενεί κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες.