Σταθερή αξία το “Κάτι ψήνεται” στον ALPHA τόσο στις πρώτες του προβολές όσο και στις επαναλήψεις καθώς συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Την εβδομάδα που μας έρχεται βρίσκεται στα Γιάννενα, έτοιμο να μας ανοίξει την όρεξη για αυθεντικές γεύσεις και χαρούμενες παρέες. Η Βάσω, η Έφη, ο Αλέξανδρος, η Βασούλα και η Αγγελική μπαίνουν στην κουζίνα και αναλαμβάνουν δράση.

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Βάσω.
Η Βάσω είναι νηπιαγωγός. Αγαπάει το θέατρο και τον κινηματογράφο, αλλά έχει αδυναμία στα ρούχα και στα αξεσουάρ. Στο σπίτι, σύμβουλος μόδας και …μαγειρικής είναι η Δήμητρα, η κόρη της.
Πώς θα τα πάει στην κουζίνα η ξανθιά κοκέτα της παρέας;

Την Τρίτη 17 Μαΐου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Έφη.
Η Έφη είναι Πόντια. Στην κουζίνα έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, μια καλή βοηθός, όμως, πάντα χρειάζεται. Η καλύτερη σύμμαχος της δυναμικής Έφης είναι η βαφτισιμιά της, η Βενετσιάνα.
Πόσο ικανή θα αποδειχθεί στην τραπεζαρία η Πόντια οικοδέσποινα;

Την Τετάρτη 18 Μαΐου στη κουζίνα μπαίνει ο Αλέξανδρος. Ο μοναδικός άντρας της Γιαννιώτικης παρέας, ο Αλέξανδρος, είναι νέος μπαμπάς – μόλις πέντε ημερών – και οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Αλέξανδρος μαγειρεύει τα καλοκαίρια στο εστιατόριό του στη Ζάκυνθο.

Την Πέμπτη 19 Μαΐου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Βασούλα.
Η Βασούλα μένει έξω από την πόλη των Ιωαννίνων σε ένα μικρό κτήμα με κότες, πάπιες, παγώνια και φραγκόκοτες. Αγαπά τον ΠΑΣ Γιάννινα, τις εξόδους με μεγάλες παρέες και τη μαγειρική με φρέσκα υλικά.

Την Παρασκευή 20 Μαΐου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Αγγελική.
Η Αγγελική είναι μανούλα τριών παιδιών, πρωταθλήτρια στην κωπηλασία, πυροσβέστης και τελειομανής. Στην κουζίνα, θα βάλει τα δυνατά της για ένα δείπνο που θα έχει τα πάντα φτιαγμένα από τα χεράκια της. Θα καταφέρει να προσθέσει και το μετάλλιο της καλύτερης οικοδέσποινας στη συλλογή της;