Κρίσιμη τροπή παίρνουν οι ιστορίες των χαρακτήρων στο σημερινό επεισόδιο της επιτυχημένης σειράς του Mega «Η γη της ελιάς».

Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο θάνατος του μωρού της Μαρίνας και του Μάνου σκορπίζει θλίψη. Ο Ισίδωρος το μαθαίνει τελευταίος απ΄ όλους, καθώς η Ιουλία δεν έχει καταφέρει να τον βρει στην Αθήνα, όπου βρίσκεται μαζί με την Αμαλία. Όταν τελικά το μάθει, θα φύγει και θα γυρίσει επειγόντως στη Μάνη για να συμπαρασταθεί στη νύφη και τον γιο του. Ο Δημοσθένης βγάζει για φαγητό στην ταβέρνα μία άγνωστη γυναίκα, την Ξένια (Άντρεα Χάννα), και όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι ζευγάρι. Από την άλλη, η Αρετή πιέζει την Ασπασία να της πει τι είναι αυτό που την απασχολεί, αλλά εκείνη ντρέπεται να της μιλήσει και κρατάει για τον εαυτό της το ένοχο μυστικό της.

Η Αθηνά και η Μαργαρίτα, όσο περνούν οι μέρες, προβληματίζονται με τη στάση της Φιλιώς η οποία έχει κλειστεί στο δωμάτιό της και ζωγραφίζει δυσάρεστες και ζοφερές εικόνες. Η Ασπασία, μην αντέχοντας άλλο την ψυχρή στάση του Δημοσθένη απέναντί της, τον ρωτάει ευθέως ποια θα είναι στο εξής η σχέση τους και εκείνος εκρήγνυται.

Απόψε στις 21:00, ο Λυκούργος μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης κυκλοφορεί με την ερωμένη του στο χωριό και ειδοποιεί τον Στάθη. Η Αφροδίτη βγαίνει για φαγητό με τον Αποστόλη, αλλά ο Χρήστος δεν δείχνει να ζηλεύει. Ο Ορέστης λέει στη Δήμητρα πως κατανοεί τη στάση της απέναντί του και θα πάψει να την πιέζει να προχωρήσουν σε σχέση. Το γλυκό του κουταλιού με βάση την ελιά γίνεται ανάρπαστο και η Ασπασία χαίρεται με την επιτυχία της. Την ίδια ώρα, η Βασιλική συνειδητοποιεί πως η συνταγή της μητέρας της για τη βραβευμένη σπανακόπιτα έχει διαρρεύσει. Η Αθηνά προτείνει στη Φιλιώ να επισκεφθούν παιδοψυχολόγο, αλλά εκείνη αρνείται. Ο Πότης αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και ζητάει από την Άννα να τον παντρευτεί.