Στην καταγωγή του, τον ερχομό του από την Αλβανία στην Ελλάδα και το δύσκολο κομμάτι της γραφειοκρατίας αναφέρθηκε ο ηθοποιός Ντάνιελ Νούρκα ο οποίος φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» της ΕΡΤ. Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως: «ο πατέρας μου ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα το 1997, έναν χρόνο αφού γεννήθηκα, μόνος του για να κάνει τα χαρτιά και να βρει, να τακτοποιηθεί, όλα αυτά. Μετά ήρθαμε εγώ, η αδελφή μου και η μητέρα μου. Έχω ελληνική ταυτότητα, έχω πάει στρατό, υπηρέτησα την μαμά πατρίδα και ψήφισα τώρα και τις δυο φορές».

«Υπάρχει μια ιδιαίτερη γραφειοκρατία στην Ελλάδα. Δηλαδή εγώ έχω φίλο μου αλβανικής καταγωγής, που έχει γεννηθεί εδώ πέρα, έχει μεγαλώσει εδώ και έχει πάει σχολείο εδώ. Δηλαδή έχει πάει μόνο τρεις φορές στην Αλβανία το παιδί και ακόμα δεν… Υπάρχει μια γραφειοκρατία έντονη και δύσκολη, από εκεί και πέρα όμως όποιος λαμβάνει ελληνική παιδεία και μόρφωση; Από τη στιγμή που εδώ ζω, εδώ έχω μεγαλώσει, γιατί να μην μπορώ να εκφράσω και γω την άποψη μου σχετικά με τα κοινωνικά θέματα ή το οτιδήποτε;» αναρωτήθηκε ο ηθοποιός.

«Το αισθάνθηκα αυτό και ευτυχώς στο σχολείο είχα πέσει με πολύ καλά παιδιά. Δηλαδή ήταν μια ανοιχτή αγκαλιά. Μόνο στην πέμπτη και την έκτη δημοτικού, που άλλαξα σχολείο, θυμάμαι ότι ήταν ένα καινούργιο περιβάλλον πάλι και ήταν λίγο πιο ιδιότροπα αυτά τα δυο χρόνια» πρόσθεσε ακόμα ο Ντάνιελ Νούρκα.