«Διαβολοβδομάδα» ήταν αυτή που πέρασε στο MasterChef για τον Δημήτρη Πολιτάκη, με τον παίκτη να έχει πολλά νεύρα στην τελευταία ομαδική δοκιμασία και να βγαίνει εκτός εαυτού με ατάκες όπως «σας γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι», αλλά και με ημιτελείς προσπάθειες με αποτέλεσμα στο επεισόδιο της Τρίτης (16/5) να τεθεί εκτός διαγωνισμού συγκεντρώνοντας χαμηλή βαθμολογία, η οποία δεν αντικατόπτριζε τις μαγειρικές του ικανότητες όπως του είπαν οι κριτές.

Ο 28χρονος παίκτης, ο οποίος δεν έβγαλε πιάτο στο Τεστ Δημιουργικότητας «Δε μου βγήκε η μπαλοτίνα, δεν ήθελα να το σερβίρω» με αποτέλεσμα να βρίσκεται στους παίκτες προς αποχώρηση μαγείρεψε με κακή ψυχολογία απέναντι στον φίλο του Αλέξανδρο Αντωνελάκη για την παραμονή του στο σπίτι και την τελική εξάδα.

Οι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση έπρεπε να αντιγράψουν δύο χορτοφαγικά πιάτα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, του καταξιωμένου chef και Food Stylist του MasterChef 2023, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Ο Δημήτρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα πιάτα, συγκέντρωσε μόλις 16 βαθμούς από την κριτική επιτροπή και αποχώρησε λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα πάει για μπέργκερ και βόλτα με τη μηχανή του.

Ο Δημήτρης στην πρώτη ανάρτηση μετά την αποχώρησή του ευχαρίστησε και μέσα από τα social media για την εμπειρία του στο MasterChef, κλείνοντας το ποστάρισμά του με μια απρόσμενη ατάκα.

«Φτάνοντας πλέον αυτό το μαγειρικό ταξίδι στο τέλος του, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους/ες με στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ήταν αναμφίβολα μια εμπειρία γεμάτη έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ειδικότερα, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους κριτές: Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο για τις συμβουλές, την υπομονή, την ανοχή τους και την κατανόηση που υπέδειξαν. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον μέντορα μας Αλέξανδρο Παπαχαραλάμπους για την καθοδήγηση και τη βοήθεια που μου παρείχε με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Ελπίζω η φωνή μου να μην σας λείψει απ την οθόνη σας κι οποίος την έχει ανάγκη καλέστε στο… 09090090», έγραψε στο Ιnstagram ο Δημήτρης Πολιτάκης και συνόδευσε το ποστ του με ένα emoji που γελάει.

Κι όπως έγραψε λίγες ώρες μετά σε άλλη ανάρτησή του ο 28χρονος που, η θάλασσα είναι το στοιχείο του μιας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε σκάφος και ο οποίος εκτός από τη μαγειρική έχει τρεις ακόμα μεγάλες αγάπες: τα ταξίδια, το ψαροντούφεκο και τη μηχανή του «It’s not a matter of being afraid, but of doing it» (το θέμα δεν είναι να φοβάσαι, αλλά να το κάνεις)