Πορφύρης, Δημήτρης κι Αλέξανδρος ήταν οι τρεις παίκτες που διεκδίκησαν την ασυλία στο επεισόδιο της Τρίτης (16/5) του MasterChef 2023 και τη θέση τους στην τελική εξάδα καθώς είχαν τις χειρότερες δοκιμασίες στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Όπως τους ανακοινώθηκε από τους τρεις σεφ και κριτές, οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να δοκιμάσουν 30 διαφορετικά υλικά και να αναγνωρίσουν όσα περισσότερα μπορούσαν μέσα σε δύο λεπτά. Αυτός που θα έβρισκε τα περισσότερα θα ήταν κι ο νικητής.

Πρώτος μπήκε στην κουζίνα ο Πορφύρης που βρήκε 19 σωστές απαντήσεις. Δεύτερος έκανε την προσπάθειά του ο Δημήτρης με 15 σωστές απαντήσεις και τρίτος ο Αλέξανδρος που βρήκε 18 υλικά. Έτσι, με έναν πόντο διαφορά στον εξώστη ανέβηκε «ασφαλής» ο Γιώργος Πορφύρης.

Η Μαρία Μπέη χάρηκε πολύ που ο φίλος της πήρε την ασυλία, ενώ αυτός που δυσαρεστήθηκε πολύ ήταν ο Νίκος Τράκας: «Ο Πορφύρης γλίτωσε ακόμα μια φορά. Πώς τα έχει καταφέρει αυτό το παιδί να μην έχει μαγειρέψει ούτε μία φορά έχει πάρα πολύ πλάκα! Δυστυχώς είναι κι αυτή μια οδός… Πραγματικά είναι μια απορία, ποιος κουβαλάει ποιον;».

Δημήτρης ή Αλέξανδρος; Ποιος αποχώρησε λίγο πριν τους 6;

Με τον Γιώργο Πορφύρη να κερδίζει την ασυλία μετά τη δοκιμασία γευσιγνωσίας, οι δύο παίκτες που βρέθηκαν στον «τάκο» λίγο πριν την τελική εξάδα του μαγειρικού διαγωνισμού ήταν οι δύο καλοί φίλοι, Δημήτρης και Αλέξανδρος.

Οι δυο υποψήφιοι προς αποχώρηση έπρεπε να αντιγράψουν δύο χορτοφαγικά πιάτα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, του καταξιωμένου chef και Food Stylist του MasterChef 2023, Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μαγειρική μονομαχία αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση για τους δυο παίκτες τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά. Άλλωστε και οι δυο ήθελαν να βρεθούν στην τελική ευθεία του μαγειρικού διαγωνισμού.

Μετά την δοκιμή και των δύο προσπαθειών, οι τρεις κριτές του MasterChef και ο καλεσμένος τους στάθηκαν απέναντι από τους δυο αντιπάλους ώστε να ανακοινώσουν την βαθμολογία τους. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είχαν αποφασίσει ποιος θα αποχωρήσει και έμελλε απλώς να το ανακοινώσουν στο πλατό.

Έτσι, ύστερα από πλήθος λαθών στη συγκεκριμένη δοκιμασία, εκείνος που κλήθηκε να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό ήταν ο Δημήτρης Πολιτάκης. «Είχαμε ένα σερί κακών ημερών, Δημήτρη» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στον Δημήτρη για να αποχωριστεί στη συνέχεια ο παίκτης την μαύρη ποδιά και να αποχωρήσει οριστικά από την κουζίνα του MasterChef.

Ο Δημήτρης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα πιάτα και συγκέντρωσε μόλις 16 βαθμούς από την κριτική επιτροπή, ενώ ο Αλέξανδρος με 28 βαθμούς πήρε το εισιτήριο για τους top 6 του φετινού MasterChef.

Φανερά λυπημένοι οι κριτές, είπαν στον Δημήτρη ότι η τόσο χαμηλή βαθμολογία δεν τον αντιπροσωπεύει και εκείνος συμφώνησε.

«Αυτό το ταξίδι τα είχε όλα. Είχε ένταση, χαρά, γέλια, δάκρυα, πείσμα, ξεροκεφαλιά. Τα είχε όλα. Μόνο κέρδισα. Έμαθα τον εαυτό μου, τα όριά μου, να καλμάρω τα νεύρα μου. Ήταν ένα μπουστάρισμα για να γίνω ακόμα καλύτερος. Το ταξίδι μου ξεκινάει τώρα!» είπε ο παίκτης και αποκάλυψε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει με το που βγει από τον διαγωνισμό είναι να φάει μπέργκερ και να κάνει βόλτα με τη μηχανή του. Του έχουν λείψει πολύ, όπως του έχουν λείψει και η οικογένεια και οι φίλοι του.

Ως μεγάλο νικητή του φετινού MasterChef 2023, o Δημήτρης προέβλεψε τη «μουχρίτσα», τον Νίκο Τράκα δηλαδή!