Τα πλάνα που έδωσε η EBU στη δημοσιότητα από τη δεύτερη πρόβα του Victor Vernicos σχολίασε η παρέα του Super Κατερίνα του Alpha και ο Ανδρέας Μικρούτσικος θέλησε να κάνει την τοποθέτησή του αναφορικά με την σκηνική παρουσία του 16χρονου τραγουδιστή. «Ήταν τόσο άγουρο, τόσο φωνακλάδικο άνευ λόγου. Το παιδί είναι 16 χρονών και το τραγούδι το έγραψε στα 14. Εάν δεν είσαι παιδί-θαύμα, εάν δεν είσαι η μετεμψύχωση του Μότσαρτ, δεν έχει κανένα νόημα. Εδώ εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την ελληνική παρουσία της φετινής Eurovision.

«Όταν έχεις ένα άγουρο παιδί 16 ετών και ένα τραγούδι 14, κινδυνεύει η ψυχική υγεία αυτού του παιδιού. Εάν αποτύχουμε και δεν περάσουμε στον Τελικό, σημαίνει ότι αυτό το παιδί θα έχει την κατάρα της κοινής γνώμης, θα είναι εντός εισαγωγικών “εθνικά κατάπτυστος”, με έναν εύθραυστο χαρακτήρα εφήβου» συμπλήρωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και παρουσιαστής.

«Είναι λάθος. Το επίθετό του είναι λάθος, γιατί οι Vernicos σημαίνουν μία ισχυρή οικογένεια… άρα σε εμάς που είμαστε από τη φύση μας καχύποπτοι, σκεφτόμαστε ότι δεν πήγε αξιοκρατικά, ότι είναι ευνοιοκρατική διαδικασία. Όταν υπάρχει ευνοιοκρατία, υπάρχει αποτυχία. Είμαστε ένα σκαλοπατάκι από την αποτυχία. Εύχομαι να περάσει, για να μην υπάρξει κατακραυγή από τον κόσμο. Γιατί να γίνει αυτή η ανάληψη; Επίσης, η επιλογή του Κωνσταντίνου Ρήγου, ενός έξοχου καλλιτέχνη, δε συνάδει με αυτό το παρουσιαστικό» σημείωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Από τη μία θα έχουμε ένα άγουρο παιδαρέλι να κραυγάζει και να χορεύει και από πίσω θα είναι το ελληνικό στοιχείο σε μία μελωδία ξένη προς την Ελλάδα. Είναι αντιφατικό όλο αυτό», κατέληξε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.