Ανείπωτη είναι η τραγωδία με την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη και το πολύνεκρο δυστύχημα, το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Η χώρα έχει βυθιστεί σε εθνικό πένθος μετρώντας δεκάδες νεκρούς, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά.

Σε 42 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός όπως ανέφερε το βράδυ της τετάρτης (1/3) στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο.

Μηνύματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και μηνύματα θυμού έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο. Σχετικές αναρτήσεις πραγματοποίησαν και διάφοροι Έλληνες ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και αθλητές στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στην τελευταία της δημοσίευση στο Instagram, εξέφρασε τη θλίψη αλλά και την οργή της, για όσα συνέβησαν στο τραγικό δυστύχημα με τα δύο τρένα στα Τέμπη.

Η γνωστή ηθοποιός ανέφερε στην ανάρτησή της: «Απέραντη Θλίψη. Οργή και Πένθος για τους νεκρούς ….Οντως απο τύχη ζούμε .. Απροστάτευτοι σε αυτή τη χώρα. Αυτό το δρομολόγιο του τραίνου το έχω κάνει άπειρες φορές και η τραγική ειρωνεία ειναι ότι το θεωρούσαμε το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς..».