Ένα νέο βιβλίο φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την έντονη ερωτική ζωή του θρυλικού τραγουδιστή των Rolling Stones, Mick Jagger. Τον διάσημο τραγουδιστή, τον χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο αδηφάγους και άπιστους άντρες του rock’n’roll και έχει ερωτευτεί μερικές από τις πιο επιθυμητές γυναίκες του κόσμου, όπως η Jerry Hall, η Marianne Faithfull, η Anita Pallenberg και η Marsha Hunt.

Ωστόσο, ένα νέο βιβλίο υποστηρίζει πως ο Mick Jagger φέρεται να είχε σχέσεις και με δύο μέλη του δικού του συγκροτήματος.

Η γνωστή συγγραφέας Lesley-Ann Jones λέει στο νέο της βιβλίο The Stone Age ότι είναι καιρός να επαναξιολογηθεί ο Jagger ως «αμφιφυλόφιλο είδωλο», υποδηλώνοντας ότι είχε σχέση με τον Keith Richards στις αρχές της δημιουργίας του συγκροτήματος, καθώς επίσης και με τον κιθαρίστα Mick Taylor, ο οποίος ήταν στους Stones από το 1969 έως το 1974.

Rolling Stones

Και οι δύο άντρες αναφέρονται σε ένα εκτενές παράρτημα του βιβλίου, με λεπτομέρειες για τους εραστές που είχε ο Jagger όλα τα χρόνια. Στο εν λόγω απόσπασμα αναφέρεται η υποτιθέμενη σχέση του Jagger με τον Ντέιβιντ Μπόουι (η τραγουδίστρια Άβα Τσέρι έχει μιλήσει στο παρελθόν για τρίο με τον Jagger και τον Μπόουι). Όπως και μια υποτιθέμενη σχέση με τον αυστριακό ηθοποιό Χέλμουτ Μπέργκερ – τον άνθρωπο που τον σύστησε στην πρώτη του σύζυγο Μπιάνκα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο Τζάγκερ και o Ρίτσαρτνς «προφανώς έλκονταν μεταξύ τους»

Στο βιβλίο της η Jones παραθέτει συνεντεύξεις τόσο της Ανίτα Πάλενμπεργκ όσο και της Μαριάν Φέιθφουλ, οι οποίες σημειώνουν ότι ο Jagger και ο Ρίτσαρτνς «προφανώς έλκονταν μεταξύ τους». Η Πάλενμπεργκ, η οποία πέθανε το 2017, είχε πει: «Από την πρώτη στιγμή που τους γνώρισα, είδα ότι ο Μικ ήταν ερωτευμένος με τον Κιθ». Όσο για την υποτιθέμενη περιπέτεια με τον άλλο κιθαρίστα τον Τέιλορ, η Τζόουνς πήρε συνέντευξη από τον Πολ Λέβετ, ο οποίος καθόταν με την πρώην σύζυγο του Τέιλορ, Ρόουζ, σε ένα πάρτι. Ο Λέβετ λέει: «Μου είπε ότι βρήκε τον σύζυγό της στο κρεβάτι με τον Μικ Τζάγκερ. Γιατί να μου πει κάτι τέτοιο, αν δεν το είχε δει με τα ίδια της τα μάτια;».

Οι φήμες για δεσμό μεταξύ του και του κιθαρίστα υπάρχουν εδώ και καιρό. Στο βιβλίο με τίτλο «Mick» που κυκλοφόρησε το 2012, ο Κρίστοφερ Άντερσεν έγραψε ότι μέλη της συνοδείας του συγκροτήματος «έπιασαν τους δύο Micks να κοιμούνται μαζί στο κρεβάτι», γεγονός που οδήγησε σε φήμες για σχέση. Ο Άντερσεν είπε επίσης ότι ο τραγουδιστής είχε μια περιπέτεια με τον ιδρυτή των Stones Μπράιαν Τζόουνς (έφυγε από τη ζωή μυστηριωδώς το 1969 σε ηλικία 27 ετών).

Σε αυτό το σημείο αναφέρει την Πάλενμπεργκ, φίλη τόσο του Τζόουνς όσο και του Ρίτσαρντς (που επίσης είχε μια περιπέτεια με τον Τζάγκερ), λέγοντας ότι ο τραγουδιστής έμεινε «συναισθηματικά άδειος» μετά το τέλος της σχέσης τους.

Rolling Stones

Το 1995, ο Jagger είχε πει σε συνέντευξή του: «Ο Μικ Τέιλορ ήταν πολύ υποστηρικτικός. Ήταν συναρπαστικός, και ήταν πολύ όμορφος, και μου έδινε κάτι να ακολουθήσω, να πατήσω. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή του συγκροτήματος που υπήρξε».

Η συγγραφέας εικάζει ότι ο διάσημος τραγουδιστής των Rolling Stones, κυνηγούσε τις γυναίκες ανελέητα επειδή ένιωθε άβολα να τον έλκουν οι άνδρες και «δεν είχε εμπιστοσύνη στην αρρενωπότητά του».