Η μόδα των Όσκαρ επανήλθε δυναμικά την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, όταν τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ έκαναν την εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί του Dolby Theatre με τις υψηλής ραπτικής επιλογές τους. Το δράμα ήταν μια μεγάλη τάση που παρατηρήθηκε στις εμφανίσεις των διασημοτήτων της A-list, ενώ και τα look με δύο ξεχωριστά κομμάτια ήταν μία από τις αγαπημένες επιλογές των σταρ του Χόλιγουντ για τα 94α Ετήσια Βραβεία Όσκαρ. Ποιες ήταν, όμως, οι πιο καλοντυμένες κυρίες στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ;

Τζέσικα Τσαστέιν

Η Τζέσικα Τσαστέιν, που έφυγε από την τελετή με το πολυπόθητο αγαλματίδιο Α’ Γυναικείου Ρόλου, για τη μεγάλη βραδιά επέλεξε ένα πολύχρωμο, όμπρε Gucci φόρεμα με χρυσό μπούστο και λιλά φούστα, με μία άκρως εντυπωσιακή ουρά εμπνευσμένη από λουλούδια. Ένα άκρως αστραφτερό φόρεμα, το οποίο θα αφήσει το δικό του στίγμα στο κόκκινο χαλί της Ακαδημίας. Όσο για το Twitter; Οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου χαρακτήρισαν το φόρεμά της «νικητή» και επαίνεσαν την σταρ για την αναβίωση της γοητείας του παλιού Χόλιγουντ.

Ζεντάγια

Ζεντάγια

Η πρωταγωνίστρια του «Dune» Zendaya επέλεξε δύο ξεχωριστά κομμάτια για τα Βραβεία Όσκαρ. Η μοντέρνα της εμφάνιση -που ομολογουμένως έκανε τη διαφορά- αποτελούνταν από μια αστραφτερή, μακριά φούστα και ένα λευκό cropped top εμπνευσμένο από το κλασικό, λευκό πουκάμισο. Φυσικά, η Zendaya δεν είναι η πρώτη ηθοποιός που φοράει λευκό πουκάμισο στα Όσκαρ, με το thelist.com να σημειώνει ότι η Σάρον Στόουν το φόρεσε πρώτη το 1998 και η Τζούλια Ρόμπερτς φόρεσε τη δική της εκδοχή το 2014. Εν τω μεταξύ, το Town & Country επεσήμανε ότι τα αξεσουάρ της Zendaya αποτέλεσαν, επίσης, σημείο αναφοράς για την εμφάνισή της, με τα δύο μπράτσα της να κοσμούνται από πολλά βραχιόλια Bulgari Serpenti Viper.

Αλάνα Χάιμ

Αλάνα Χάιμ

Η υποψήφια σταρ της ταινίας «Licorice Pizza», Αλάνα Χάιμ, μπορεί να μην είναι γνωστή (ακόμα!), αλλά οι στυλιστικές της επιλογές σίγουρα από εδώ και πέρα θα συζητιούνται για πολύ. Το Harper’s Bazaar αποκάλεσε το απλό, ιβουάρ, «πέτρινο» φόρεμα Louis Vuitton της ηθοποιού «διαχρονικά κομψό».

Ariana DeBose

Η Ariana DeBose από το «West Side Story» ήταν αρκετά γενναία για να φορέσει ένα κοστούμι με παντελόνι στα Όσκαρ. Το ζωηρό κόκκινο σύνολο είχε ένα βαθύ μπλουζάκι εμπνευσμένο από εσώρουχο και μια κάπα που κατά κάποιον τρόπο «φώναζε»: «Είμαι εδώ»! Το Hollywood Reporter σημειώνει ότι το σύνολο δημιουργήθηκε ως προσαρμοσμένη εμφάνιση για το αστέρι από τον Valentino. Όπως εξήγησε η στυλίστριά της Sarah Edmiston «Δεν κάνουμε τίποτα παραδοσιακό. Δεν υπάρχει ούτε ένα παραδοσιακό στοιχείο σε οτιδήποτε συμβαίνει -ούτε το κόσμημα, ούτε η σύνθεση, ούτε το στυλ».

Νικόλ Κίντμαν

Νικόλ Κίντμαν

Η Νικόλ Κίντμαν ήταν μια αληθινή σταρ του κινηματογράφου όταν έφτασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ την Κυριακή το βράδυ, φορώντας ένα Armani Prive στράπλες, γκρι, φόρεμα με δραματική ανοιχτή πλάτη. Αν και δεν επέλεξε ένα κόκκινο φόρεμα όπως κάποιες από τις συνομήλικές της, συνδύασε το φόρεμά της σε ουδέτερο τόνο με κόκκινο χείλη και μανικιούρ.

Ρεγκίνα Χολ

Ρεγκίνα Χολ

Η μία από τις τρεις παρουσιάστριες της βραδιάς, Ρεγκίνα Χολ, εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ με ένα φόρεμα Vera Wang, σε καφέ απόχρωση, ζωσμένο με ένα κορμάκι από κάτω. Φυσικά, η ηθοποιός έπρεπε να κάνει θραύση στη μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ, δεδομένου ότι επιλέχθηκε να συμπαρουσιάσει μαζί με την Amy Schumer και τη Wanda Sykes την τελετή. Αν και το look της ήταν αρκετά εντυπωσιακό, δεν φάνηκε ότι έκανε τη διαφορά, καθώς ένας χρήστης έγραψε στοTwitter: «Το φόρεμα της Regina Hall είναι όμορφο, αλλά σε χρώμα καλσόν».

Κρίστεν Στιούαρτ

Κρίστεν Στιούαρτ

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Spencer», που υποδύθηκε την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία, και προκάλεσε τις εντυπώσεις κυρίως με το φιλί που αντάλλαξε με την αρραβωνιαστικιά της στο κόκκινο χαλί, επέλεξε ένα κοντό σορτς και ένα ασορτί blazer για να το συνδυάσει, επίσης, με ένα λευκό πουκάμισο. Το Chanel look της έμελλε να είναι «πρωτοποριακό» σύμφωνα με τη στυλίστριά της Tara Swennen, η οποία μίλησε στο Harper’s Bazaar, τονίζοντας πως «Για εμάς, ήταν περισσότερο να δημιουργήσουμε μια εμφάνιση που ήταν αυθεντικά δική της, καθώς αυτή ήταν η μεγάλη, ιδιαίτερη μέρα της. Έχει φορέσει πολλά φορέματα, αλλά σήμερα ήταν η μέρα της να κάνει ό,τι ήθελε».