Πυρά για διάδοση fake news για τον κορονοϊό στο podcast του στο Spotify δέχεται ο Τζο Ρόγκαν. Εκατοντάδες επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή τον Ιανουάριο στην οποία το podcast «The Joe Rogan Experience» επικρίνεται για «μαζική παραπληροφόρηση» και την περασμένη εβδομάδα ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε από το Spotify να αφαιρέσει τη μουσική του εάν σχεδίαζε να συνεχίσει να δίνει βήμα στον ηθοποιό, κωμικό, σχολιαστή και παρουσιαστή.

Ο Τζο Ρόγκαν απάντησε με ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να υπερασπίζεται το podcast του και υπόσχεται να «εξισορροπήσει τα πράγματα» και «τα θέματα έρευνας». «Δεν προσπαθώ να προωθήσω στοιχεία παραπληροφόρησης» ανέφερε στο βίντεο που κοινοποίησε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν διαστρεβλωμένη αντίληψη του τι κάνω, ίσως με βάση μικρών ηχητικών αποσπασμάτων ή από τίτλους άρθρων που είναι απαξιωτικοί» προσέθεσε.

Όσον αφορά στην επιλογή του να προσκαλέσει τους γιατρούς, σκεπτικιστές για τα εμβόλια Ρόμπερτ Μαλόουν και Πίτερ ΜακΚάλαφ, ο Ρόγκαν τους περιέγραψε ως «πολύ έξυπνους, πολύ επιτυχημένους ανθρώπους με άποψη που είναι διαφορετική από την κύρια αφήγηση». «Ήθελα να ακούσω ποια είναι η γνώμη τους, τους προσκάλεσα να μιλήσουν και εξαιτίας αυτού, συγκεκριμένα αυτά τα επεισόδια χαρακτηρίζονται επικίνδυνα – περιείχαν επικίνδυνη παραπληροφόρηση» είπε ο παρουσιαστής, η εκπομπή του οποίου αποκτήθηκε από την πλατφόρμα Spotify έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχουν και καλλιτέχνες που στέκονται στο πλευρό του Ρόγκαν, μεταξύ των οποίων και ο «The Rock». «Υπέροχα πράγματα εδώ αδερφέ» έγραψε ο Ντουέιν Τζόνσον. «Άψογα διατυπωμένο. Ανυπομονώ να έρθω μια μέρα και να ξεσκάσω με τεκίλα μαζί σου» ανέφερε.

«Κάνεις εξαιρετική δουλειά» έγραψε η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Jewel.

«Συνέχισε έτσι» σχολίασε ο DJ και δισκογραφικός παραγωγός της ηλεκτρονικής μουσικής Kaskade.

Ο Κέβιν Τζέιμς έγραψε ότι ο Τζο Ρόγκαν είναι αντικειμενικός και αναζητά την αλήθεια. «Σ’ ευχαριστώ. Σ’ αγαπώ αδελφέ» ανέφερε.

Η Μάριαν Ουίλιαμσον γκουρού της αυτοβήθειας, συγγραφέας και πρώην υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ σημείωσε: «Είμαι τριπλά εμβολιασμένη, αλλά (εκτός αν υποστηρίζει το μίσος ή καλεί σε βία) η απαγόρευση του podcast κάποιου είναι το κάψιμο ενός βιβλίου». «Ο Τζο Ρόγκαν θα πρέπει να μιλάει στο podcast του για ό,τι του αρέσει».

Από την άλλη πλευρά ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες ακολουθούν το παράδειγμα του τραγουδιστή – τραγουδοποιού Νιλ Γιάνγκ και αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify, όπως οι Τζόνι Μίτσελ, Γκράχαμ Νας, Νιλς Λόφγκρεν και India.Arie.