Διόλου κολακευτικά σχόλια για δυο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, είχε κάνει ο Lou Reed σε μια σπάνια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1987 και που προ λίγων ημερών αποκάλυψε το PBS Digital Studios.

Ο εμβληματικός καλλιτέχνης, που έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 71 ετών, είχε ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων γκρουπ όπως οι Beatles και οι Doors.

Μιλώντας για το συγκρότημά του, τους Velvet Underground, είχε πει ότι σκοπός του ήταν να ανεβάζει το επίπεδο των ροκ τραγουδιών. «Κατά την άποψή μου, ξέρω ότι αυτό ακούγεται προκλητικό, αλλά οι υπόλοιποι δεν μας έφταναν ούτε στο μικρό μας δαχτυλάκι», είχε πει αναφερόμενος στους «αντιπάλους» του γκρουπ.

«Ήταν απλά ηλίθιοι και δήθεν με οδυνηρό τρόπο και όταν προσπαθούσαν να το παίξουν ‘κουλτούρα’ ήταν ακόμη χειρότερα από ηλίθιο rock’n’roll. Τι εννοώ με το ‘ηλίθιο’; Μιλάω π.χ. για τους Doors». Ερωτηθείς για τον John Lennon και τους Beatles, ο Reed δεν έκρυψε την περιφρόνησή του. «Ποτέ δεν μου άρεσαν οι Beatles. Θεωρούσα ότι ήταν για τα σκουπίδια».

Ακούστε τη συνέντευξη του Reed: