Στο παρελθόν η σύζυγος του Kurt Cobain, η τραγουδίστρια και μοντέλο Courtney Love, έδωσε μια σκληρή μάχη για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Μιλώντας για τον θάνατο της Peaches Geldof, που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 25 ετών από υπερβολική δόση ηρωίνης (ακριβώς όπως είχε χάσει τη ζωή της και η μητέρα της, Paula Yates, πριν από 14 χρόνια) η χήρα του ηγέτη των «Nirvana», αποκάλυψε πως είχε προσπαθήσει να την βοηθήσει.

«Όταν έμαθα τα δυσάρεστα νέα για την Peaches, σοκαρίστηκα, αλλά όταν έγινε γνωστό πως ο θάνατός της προήλθε από ηρωίνη, δεν μου προξένησε έκπληξη. Γνώριζα πως η Peaches είχε μια μεγάλη εξάρτηση από τα οποιούχα.» δήλωσε η Courtney και συνέχισε:

«Η ηρωίνη ήταν για ένα πολύ μεγάλο διάστημα και το δικό μου ναρκωτικό, αλλά το σταμάτησα την δεκαετία του ’90 και μετά ξεκίνησα τα χάπια. Θυμάμαι μια μέρα που η Peaches μαζί με μια φίλη της, μπήκαν στο δωμάτιό μου με μια τσάντα γεμάτη χάπια, θα ήταν τουλάχιστον 500… Ο πειρασμός ήταν μεγάλος, αλλά τις είχα διώξει για να ξεφύγω από τον κίνδυνο» αναφέρει η 49χρονη στο ιταλικό περιοδικό «Grazia».

«Ήθελα να βοηθήσω την Peaches και το προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά ήταν αδύνατο. Ο συσχετισμός της ζωής και του θανάτου εκείνης και της μητέρας της είναι κάτι πραγματικά τρομακτικό» συμπλήρωσε η Courtney Love.