Ένα πρόσφατο άρθρο στους Τάιμς της Νέας Υόρκης έδειχνε πως, σε αντίθεση με την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της γάτας στο διαδίκτυο, στην τέχνη ανά τους αιώνες κυριαρχεί η μορφή του σκύλου.

Ορίστε λοιπόν καλλιτέχνες που δήλωναν οπαδοί των αγαπημένων τους κατοικίδιων και φωτογραφίζονταν μαζί τους!


Ο Ντέιβιντ Χόκνι με τα δύο του ντάτσχαουντ, Stanley και Boodgie. O Άγγλος ζωγράφος, σκηνογράφος και φωτογράφος συνέβαλε σημαντικά στο ποπ-αρτ κίνημα και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Άγγλους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα.


Ο Τζάκσον Πόλακ με τον Gyp και τον Ahab. Ο Αμερικανός ζωγράφος θεωρείται μεγάλη μορφή του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και είναι γνωστός για την τεχνική ζωγραφικής του, το drip painting (στάξιμο μπογιάς).


Ο μεγάλος Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, μεταξύ άλλων και ιδρυτής του κινήματος του κυβισμού, με το σκυλάκι του Lump. Όπως φαίνεται, ο ομολογουμένως κακός και δύστροπος χαρακτήρας ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες άλλαζε όταν βρισκόταν κοντά στο συμπαθές τετράποδο!


O Άντι Γουόρχολ, ηγετική φιγούρα στο χώρο της ποπ-αρτ, με το σκύλο του Archie. Αν και είναι περισσότερο γνωστός για τους πίνακές του, ο πολυάσχολος καλλιτέχνης είχε ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο, γυρίζοντας πάνω από 60 φιλμ.


Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο μαζί με τα δύο σκυλιά της, που ανήκουν στην άτριχη μεξικανική ράτσα Xoloitzcuintli (μην προσπαθήσετε να το προφέρετε – άδικος κόπος!).


Ο Αμερικανός ζωγράφος Νόρμαν Ρόκγουελ, η σύζυγός του Mary και το σκυλί τους. Ο Ρόκγουελ, εκτός από τους πίνακές του, άφησε αναρίθμητες χαρακτηριστικές εικονογραφήσεις εξωφύλλων σε πολλά αμερικανικά περιοδικά, το στιλ των οποίων έγινε σήμα κατατεθέν του.


Η Αμερικανίδα ζωγράφος Τζόρτζια Ο’ Κηφ και το σκυλάκι της ράτσας τσόου-τσόου. Η Ο’Κηφ θεωρείται η μητέρα του Αμερικανικού Μοντερνισμού.


Ο Ρενέ Μαγκρίτ και η σύζυγός του Ζορζέτ με το σκυλί τους μετά τον πόλεμο. Ο Βέλγος Μαγκρίτ έμεινε στην ιστορία για τους –ευφυείς κατά πολλούς- πίνακές του, οι οποίοι έδωσαν μια νέα πνοή και ένα νέο νόημα στο κίνημα του υπερρεαλισμού. Σήμερα στις Βρυξέλλες λειτουργεί μουσείο που φέρει το όνομά του.


Ο Αμερικανός φωτογράφος Γουίλιαμ Γουέγκμαν με ένα από τα διάσημα σκυλιά του. Ο καλλιτέχνης ήταν πραγματικός οπαδός των σκύλων, καθώς τίμησε τους πιο πιστούς μας φίλους με αναρίθμητα πορτρέτα σκυλιών!


Η Καναδή μετα-ιμπρεσιονίστρια ζωγράφος και συγγραφέας Έμιλυ Καρ με το σκυλάκι της, Billie.