Για την περίοδο που έγινε μητέρα ενώ παράλληλα σπούδαζε στην Αμερική μίλησε η Ευγενία Μανωλίδου στην εκπομπή JOY του ΣΚΑΪ.

«Έχω ζήσει μόνη μου. Κυρίως στην Αμερική, όταν ζούσα εκεί, έμενα μόνη μου, επειδή ο σύζυγός μου ταξίδευε κυρίως στην Ευρώπη. Έτυχε, την περίοδο που εγώ ήμουν στην Αμερική, η δουλειά του να είναι στην Ευρώπη. Έλειπε για πολλούς μήνες» ανέφερε η γνωστή μαέστρος και παρουσιάστρια.

Και συνέχισε: «Επειδή παντρεύτηκα όταν ήμουν 20 χρονών, έφυγα ουσιαστικά από το σπίτι της μητέρας μου και έμεινα στο σπίτι του συζύγου μου. Μετά, όταν χώρισα, άρχισα να βγαίνω με τον Άδωνι, αλλά εκείνος ήρθε να μείνει μαζί μας τρία χρόνια μετά. Μπορεί να μη μέναμε μαζί, αλλά ήμασταν μαζί».

Για τα πρώτα χρόνια όμως με τα παιδιά στην Αμερική, η Ευγενία Μανωλίδου δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολα στην Αμερική. Γιατί, όταν μπήκα στο πανεπιστήμιο, οι απαιτήσεις ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Παρόλο που δεν υπήρχε χρόνος για τίποτε άλλο, εγώ προσπαθούσα να βρω χρόνο και για το μωρό, που έμεινα και πολύ περισσότερα χρόνο μαζί του στην Αμερική. Έτσι αυτό το μοίρασμα να τρέχω στα μαθήματα και μετά να τρέχω πίσω, παράλληλα να διαβάζω, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Γιατί τα μωρά έχουν τη συνήθεια να αρρωσταίνουν, να χρειάζονται γιατρό, βόλτα, εκτός από όλα τα άλλα καθημερινά», συμπληρώνοντας:

«Με θυμάμαι πάρα πολλές φορές να είμαι στο πάρκο βόλτα με τα παιδιά και τα βιβλία παραμάσχαλα. Ήμουν πάρα πολύ κοντά με τα παιδιά, δεν ήθελα να μου τα πιάνει κανένας. Δεν ήθελα να ασχολείται κανένας με αυτά. Είχα βοήθεια περιστασιακά, όχι μόνιμη. Ήθελα εγώ να είμαι κοντά στα παιδιά και ήταν ένας πραγματικός αγώνας δρόμου».