Προς τιμήν του Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ πραγματοποιήθηκε το γκαλά «2011 Film Benefit» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ο 62χρονος σκηνοθέτης φωτογραφήθηκε ανάμεσα στις δυο πρωταγωνίστριες της τελευταίας του ταινίας «Το Δέρμα που Κατοικώ», Ρόζι ντε Πάλμα και Έλενα Ανάγια, ενώ τον τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το χώρο της μόδας, όπως ο Καρλ Λάγκερφελντ και η Άννα Γουίντορ, αλλά και του κινηματογράφου, όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Ολίβια Γουάιλντ και η Μπλέικ Λάιβλι.

Ταυτόχρονα έγινε μια συνολική παρουσίαση της σκηνοθετικής δράσης του σκηνοθέτη ενώ η Πενέλοπε Κρουζ του έστειλε τις ευχές της μέσω βιντεοσκοπημένης κασέτας. «Είσαι ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους του κόσμου, αυτό είναι σίγουρο. Εύχομαι να μοιραστούμε πολλές ακόμη ιδιαίτερες στιγμές μαζί».

Στο «Film Benefit» συγκεντρώνονται χρήματα για να εξασφαλιστούν τα κινηματογραφικά έργα τα οποία θα ενταχθούν στη συλλογή του Μουσείου ενώ στο παρελθόν έχουν τιμηθεί οι σκηνοθέτες Τιμ Μπάρτον, Μπαζ Λέρμαν και η Κάθριν Μπίνγκελοου.

Ράιαν Γκόσλινγκ

Μιράντα Κερ

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ