Ο Κώστας Μαρτάκης έχει πολλές θαυμάστριες που θα ήθελαν να έχουν μια θέση στην καρδιά του, αν και εκείνος δηλώνει  μόνος εδώ και πολύ καιρό. Πώς λειτουργεί όμως, όταν θέλει να πλησιάζει μια γυναίκα;

«Ανάλογα με τη στιγμή. Αν με ενδιαφέρει κάποια κοπέλα, δεν έχω κολλήματα όπου και αν είμαι και δεν με νοιάζει αν είμαι επώνυμος, άσε που επώνυμο έχουν όλοι οι άνθρωποι. Αλλά γενικά είμαι δύσκολος. Είμαι σε μια φάση στη ζωή μου που έχω δοθεί πολύ στη δουλειά μου ή, μάλλον, δεν έχει τύχει κάτι δυνατό, δεν μου έχει έρθει η κεραμίδα, γιατί τότε δεν μπορείς να ξεφύγεις. Μου λένε συχνά “δεν σε έχουμε δει ποτέ με κοπέλα”. Καταρχήν, δεν θέλω να αφορά τον κόσμο πού πάω και τι κάνω, θέλω να με ξέρουν για τη δουλειά μου. Από την άλλη, δεν κρύβομαι, αλλά δεν έχει γίνει κάτι στη ζωή μου που να είναι “ουάου” και να φωνάζει από παντού. Έχω σχέσεις πιο μικρής διάρκειας που δεν αφορούν κανέναν», λέει στο περιοδικό «Down Town».

Όσο για το ενδεχόμενο ενός γάμου, απαντά: «Με έχω σκεφτεί παντρεμένο και σύντομα μάλιστα, δεν θα φτάσω τα 50. Και με πολλά παιδιά. Όπως οι γονείς μου μου πρόσφεραν τα πάντα, έτσι κι εγώ θέλω να κάνω το ίδιο. Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός να έχω αρκετά χρήματα και να τους προσφέρω ό,τι μου έδωσαν και εμένα οι γονείς μου. Τα παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη».