«Εγώ δεν είμαι ούτε βουλευτής ούτε υπουργός ούτε κάποιος κλέφτης. Ο κόσμος με αγαπάει ανιδιοτελώς γιατί δεν τον έχω κατακλέψει όπως κάνουν οι πολιτικοί.» Ο Κώστας Βουτσάς έχει μάθει να μιλάει χωρίς να κρύβει τη γνώμη του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αδέσμευτο Τύπο», ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε το δικό του τρίπτυχο σχετικά με την επιτυχία: «Πιστεύω ότι όσοι είναι να φανούν θα φανούν. Έχω ένα τρίπτυχο. Το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει και η διάρκεια, δηλαδή το μυαλό, σε καθιερώνει. Αν ψωνιστεί κάποιος και δη από τον πρώτο καιρό, κάηκε».

Ο Κώστας Βουτσάς μίλησε και για την καθημερινότητά του λέγοντας πως δεν κάνει παρέα με συνομηλίκους του, γιατί θα ήταν «το XFactor των ασθενειών. Όλη τη μέρα θα μιλούσαμε για πίεση, άρα κάνω παρέα μόνο με 30ρηδες, 25ρηδες. Κάθε βράδυ γυρνάω σε όλα τα μπαρ της Σκουφά, αν μείνω μέσα στο σπίτι αρρωσταίνω, δεν μπορώ», είπε, ενώ με το γνωστό του χιούμορ εξήγησε γιατί δεν μπορεί να δει τηλεόραση. «Θα είμαι με μια παλάμη τεντωμένη με κίνδυνο να πάθω τενοντίτιδα από τη μούντζα που θα ρίχνω στους πολιτικούς».

Τέλος ο Κώστας Βουτσάς αποκάλυψε το ελάττωμα του χαρακτήρα του, που δεν μπόρεσε να τιθασεύσει:
«Το ελάττωμα μου είναι τα τρύπια χέρια. Δεν μπορώ να βαστάξω χρήματα. Πληρώνω συνέχεια. Έχω αποκαταστήσει όλες μου τις γυναίκες και γενικώς πληρώνω. Είμαι όμως πολύ ευτυχισμένος που ζω έτσι όπως ζω».

Το καλοκαίρι οι θεατές σε Αθήνα, περιφέρεια και Κύπρο θα τον απολαύσουν σε έναν καυστικό ρόλο, στη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.