Ο Ρένος Χαραλαμπίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Το Πρωινό» με αφορμή τον ρόλο του ως κριτής στο YFSF. Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός, απουσίαζε από την τηλεόραση για χρόνια για να φροντίσει τους γονείς του.
O Ρένος Χαραλαμπίδης σχολίασε: «Εγώ πέρασα ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν ήμουν στην τηλεόραση, γιατί είχα αναλάβει να γηροκομήσω τους γονείς μου και έδωσα το χρόνο μου εκεί. Για μένα ήταν μια απουσία από την τηλεόραση, αλλά μια χαρούμενη παρουσία με τους γονείς μου. Πέρασε ο καιρός, “έφυγαν” οι γονείς μου, εγώ άρχισα να ξαναβρίσκω τον βηματισμό μου, πάνε καλά οι ταινίες μου. Και ξαφνικά ξαναβρίσκω τον βηματισμό μου, αλλά οι ηθοποιοί είμαστε όπως οι ποδοσφαιριστές, έχουμε ηλικία. Εγώ, λοιπόν, ξανασυστήνομαι στα 50 μου στο κοινό, σαν πρωτοεμφανιζόμενος 50άρης».
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι η Δήμητρα Ματσούκα πρότεινε να γυρίσουν τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Κάτι Τρέχει με τους δίπλα». «Η Δήμητρα η Ματσούκα όμως είχε μια τρομερή ιδέα. Να κάνουμε το “Κάτι τρέχει με τους δίπλα” σήμερα, μετά από τόσα χρόνια. Υπάρχουν όμως δύο πράγματα για να ρίξω και το αγκίστρι που θέλω τώρα. Το ένα λοιπόν είναι ότι προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω τον εαυτό μου σαν πενηντάρης μέσα στην ελληνική τηλεόραση, με κάτι που να μου ταιριάζει και να έχω κάτι καινούργιο να πω. Και το δεύτερο είναι ότι ζω μια χρυσή εποχή κινηματογράφου», σημείωσε χαρακτηριστικά.