Η επόμενη μέρα του Sing for Greece 2026 φέρνει στο φως έντονες διαφωνίες και παρασκήνιο που αφορά τη σκηνική παρουσία των φιναλίστ. Ο Τάσος Ξιαρχό, μιλώντας στην εκπομπή «Breakfast@Star», εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τον τρόπο που η παραγωγή του διαγωνισμού διαχειρίστηκε τους καλλιτέχνες, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει στις πρόσφατες τοποθετήσεις της Εύης Δρούτσα.

Η κόντρα για τον Akyla και οι «βολές» στη Δρούτσα

Αφορμή για το ξέσπασμα του χορογράφου στάθηκε η κριτική της στιχουργού προς τον νικητή της βραδιάς, Akyla, σχετικά με τις ενδυματολογικές του επιλογές και την πιθανότητα να χαρακτηριστεί «καραγκιοζάκος». Ο Ξιαρχό υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι σε αυτή την προσέγγιση.

«Δεν ξέρω τι περνάει ο καθένας και τι έχει στο μυαλό του, αλλά νομίζω ότι τελευταία της έχει στρίψει λιγάκι. Επειδή μου είχε στρίψει και εμένα μία περίοδο, πρέπει λίγο να σοβαρευτεί. Μιλάμε για έναν νέο καλλιτέχνη που τώρα ξεκινάει να δοκιμάζει πράγματα και πρέπει να πειραματιστεί και να δοκιμάσει τα πάντα για να δει τι του αρέσει και τι του πάει».

Όσον αφορά την εμφάνιση που χάρισε τη νίκη στον Akyla, ο χορογράφος παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, εστιάζοντας στη φωνητική ακρίβεια του τραγουδιστή, η οποία, όπως είπε, ήταν αλάνθαστη. Παράλληλα, σημείωσε πως η εικόνα του στη σκηνή επιδέχεται βελτιώσεις μέσα από μια πιο ευρηματική χορογραφία.

Το παρασκήνιο με τον Good Job Nicky και η «χιτλερική» Eurovision

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποκαλύψεις του για τον Good Job Nicky. Ο Ξιαρχό ανέφερε πως ο τραγουδιστής είχε ζητήσει τη βοήθειά του για το στήσιμο του τραγουδιού του, όμως τα εμπόδια που έθεσε η παραγωγή δεν επέτρεψαν τη συνεργασία.

«Ο Good Job Nicky είναι φίλος μου. Είχε προσεγγίσει κόσμο για να τον βοηθήσουν, όπως και εμένα, και μετά την Eurovision. Τον ρώτησα αν μπορώ να τον βοηθήσω στη Eurovision και μου είπε ότι δεν τον αφήνει η παραγωγή. Το κακό είναι ότι δεν μπορούσε να έχει αυτό που θα έπρεπε γύρω του», δήλωσε ο χορογράφος στην κάμερα του Star.

Ο ίδιος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για το πλαίσιο της ελληνικής διοργάνωσης: «Είναι λίγο “χιτλερική” αυτή η ελληνική Eurovision. Δεν σε αφήνουν να έχεις τη δική σου ομάδα. Πώς θα βγάλεις ένα αποτέλεσμα όταν ένας άνθρωπος τα κάνει όλα; Αν δεν νιώθεις ασφάλεια με την ομάδα σου, βγαίνουν τέτοια αποτελέσματα. Έχει φωνή, αν και ήταν και λίγο ρίσκο αυτές οι νότες. Νομίζω ότι ενώ είχε ένα πολύ ωραίο τραγούδι, ήθελε την κατάλληλη υποστήριξη για να φανεί όλο αυτό για να γλιτώσει τα λάθη του».

Σύμφωνα με τον Ξιαρχό, η έλλειψη της κατάλληλης ομάδας που θα μπορούσε να καλύψει τυχόν αστοχίες και να ισορροπήσει τον ήχο με την εικόνα, ήταν ο λόγος που ο καλλιτέχνης δεν πέτυχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη σκηνή του ελληνικού τελικού.