Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Γεια σου και στον Κωνσταντίνο Αρτσίτα και μίλησε για το νομοσχέδιο για τον γάμο ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια και για τα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί επειδή τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου.

«Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να δώσουν τόση αγάπη, ενώ βλέπεις και straight ζευγάρια και μιλάμε για κακοποίηση παιδιών. Έχω φίλη που με τη σύντροφό της έχουν υιοθετήσει δύο παιδάκια και αυτά τα παιδιά ζουν μία άλλη ζωή -γιατί αναγκάστηκε να πάει στην Αφρική και να τα υιοθετήσει- με αγάπη και αρχές και είναι ευτυχισμένα.

Έχω κατηγορηθεί κι εγώ με μηνύματα πολλά που σε κατηγορούν και σε βρίζουν και σου λένε με ποιο δικαίωμα, πώς το λες αυτό το πράγμα, όλοι θα βγούνε ανώμαλοι και το ακούς και κατευθείαν τους μπλοκάρω» είπε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.

«Καμία φορά σκέφτομαι ότι αν είχαμε εδώ τον όποιον Χριστό, νομίζω πως θα αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους. Καλό θα ήταν η Εκκλησία να κοιτάξει να λύσει τα δικά της θέματα, που πάντα υπάρχουν πράγματα που ακούμε και είναι άλυτα. Με θλίβει και με στενοχωρεί γιατί θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους κι όχι ενάντια. Πηγαίνω στην εκκλησία και προσεύχομαι. Έχω πάψει να πιστεύω σε κληρικούς, αλλά έχω μία θεία δύναμη που προσεύχομαι χωρίς να είναι φυσική παρουσία κάποιου ανθρώπου» ανέφερε ο Ιωάννης Αθανασόπουλος.