Η Νικόλ Έγκερτ, που έγινε διάσημη μέσα από τη συμμετοχή της στην πετυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρα Baywatch, ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Όπως υποστήριξε η 51χρονη ηθοποιός στο περιοδικό People και αναδημοσίευσαν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, η διάγνωση έγινε στις αρχές του προηγούμενου μήνα και αποκάλυψε πως ο καρκίνος βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο.

Η ίδια ανέφερε πως βίωσε μια μεγάλη αλλαγή στο σώμα της, καθώς μέσα σε τρεις μήνες πήρε 11 κιλά, ενώ ένιωθε οξείς πόνους στο αριστερό της στήθος. Ψηλαφίζοντας τον εαυτό της η ίδια αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ένιωσε να πιάνει ένα εξόγκωμα. Μετά από αυτό αποφάσισε να επισκεφθεί γιατρό και να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αρχικά απέδιδε την αύξηση τους βάρους της και τους πόνους της σε σημάδια της εμμηνόπαυσης.

«Πραγματικά με πονούσε», ανέφερε η ηθοποιός, που υποδυόταν τη Σάμερ Κουίν στη σειρά και πρόσθεσε: «Πήγα αμέσως στον γιατρό μου και μου είπε ότι έπρεπε να πάω αμέσως να το κοιτάξω. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να κλείσω ραντεβού. Όλα ήταν κλεισμένα. Έτσι έπρεπε να περιμένω μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, για να το κάνω».

Έπειτα, άρχισε η περιπέτειά της. Έκανε μαστογραφία και ακολούθησαν τρεις βιοψίες κι έμαθε τα αποτελέσματα. «Αυτό το ταξίδι είναι δύσκολο για μένα. Προσπαθώ να παραμείνω θετική. Διαβάζω θετικά μηνύματα και αυτό με βοηθάει να το ξεπεράσω», δήλωσε, ενώ προετοιμάζεται να υποβληθεί σε χειρουργείο, για να αφαιρεθεί ο όγκος, που εντοπίστηκε στον αριστερό μαστό της. «Πρέπει να αφαιρεθεί. Οπότε το θέμα είναι αν πρέπει να κάνω θεραπεία πριν από την επέμβαση ή αν μπορούν να κάνουν την επέμβαση και μετά να κάνω τη θεραπεία», αναφέρει.

«Με πιάνει πανικός και λέω: “βγάλτε το από μέσα μου”. Κάθεσαι εκεί, και είναι μέσα σου, και λες “κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και είναι μέσα μου”. Μεγαλώνει και είσαι σαν να θέλεις να το βγάλεις έξω. Προσπαθώ να κάνω τα πάντα, για να μη με πάρει από κάτω», σημειώνει, τονίζοντας πόσο θέλει να γίνει και πάλι υγιής, για να μεγαλώσει τη 12χρονη κόρη της, Κίγκαν, αλλά και για να στέκεται στο πλάι του 25χρονου γιου της, Ντίλιν.

«Ο Ντίλιν είναι ενήλικος, αλλά έχω ένα 12χρονο παιδί στο σπίτι, ούσα η μόνη που το φροντίζει. Δεν έχω οικογένεια. Δεν έχω τίποτα. Αυτό με έκανε αμέσως να συνειδητοποιήσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψω. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεπεράσω. Είναι κάτι που πρέπει να νικήσω. Με χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Ο φόβος μου είναι καθημερινός. Το βράδυ όταν ξαπλώνω, πανικοβάλλομαι γιατί σκέφτομαι, λοιπόν, ποιος θα καλύψει όλους τους λογαριασμούς; Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά;», δήλωσε.

Η φίλη της, επίσης ηθοποιός Μίντι Μολινάρι, μάλιστα, δημιούργησε έναν λογαριασμό GoFundMe, προκειμένου να γίνουν δωρεές, για να καλυφθούν τα έξοδα της θεραπείας της Νικόλ Έγκερτ, που είχε πτωχεύσει το 2014.