Καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ βρέθηκε τη Δευτέρα (16/10) η Σώτη Τριανταφύλλου. Η συγγραφέας και δημοσιογράφος συνομίλησε με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα επίθεσης στον δρόμο λόγω των απόψεών της, ενώ έκανε και το σχόλιό της για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

«Μου έχουν επιτεθεί στον δρόμο, αμύνθηκα σωματικά. Τι να κάνω; Συμβαίνουν αυτά, υπάρχουν πολλοί θερμοκέφαλοι. Και όταν βλέπουν ότι είσαι μόνος άρα και ευάλωτος… Δεν είναι τόσο τραυματικό όσο ακούγεται, δεν πήγαν να με σκοτώσουν κιόλας. Δεν είμαι τόσο σημαντική», ανέφερε η Σώτη Τριανταφύλλου.

«Ο αντιρατσιστικός νόμος μπορεί να δημιουργήσει περιορισμούς στην ελευθερία της έκφρασης. Το θέμα είναι να αποκτήσουμε τέτοια κοινωνική μόρφωση, ώστε μόνοι μας να βάζουμε όρια στον εαυτό μας και να μην προσβάλλουμε τον άλλο», υπογραμμίζει η γνωστή συγγραφέας αμέσως μετά, τονίζοντας πως η πολιτική ορθότητα ως κίνημα έχει δημιουργήσει μία ανάκρουση.

«Είμαστε οκνηροί ως λαός. Μόνο το πεζοδρόμιο μας ενδιαφέρει, η διαμαρτυρία. Η συμμετοχή στους πολιτικούς θεσμούς και τις πολιτικές διαδικασίες μας φαίνεται δευτερεύουσας σημασίας», σημείωσε η Σώτη Τριανταφύλλου.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανατροπή στον Δήμο Αθηναίων, η Σώτη Τριανταφύλλου σχολιάζει: «Ήταν μία… αναμενόμενη έκπληξη, ήταν θέμα απλής αριθμητικής. Δεν έπρεπε η κυβέρνηση να εμπλακεί τόσο πολύ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κύριος Μπακογιάννης έφυγε με αξιοπρέπεια. Λειτούργησε εναντίον του το ότι ανήκει στο ίδιο σόι (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη) και έχουν δίκιο οι Έλληνες να διαμαρτύρονται για αυτό, ότι μας κυβερνούν μέλη της ίδιας οικογένειας. Ούτε στα Εμιράτα δεν συμβαίνει αυτό το πράγμα. Έχουμε τέτοια φτώχεια στελεχών, ώστε κάποιες οικογένειες μας προτείνουν καινούργια μέλη; Έτσι την πλήρωσε ο κύριος Μπακογιάννης».