Ας τσικνίσουμε ακόμα και τα λαχανικά μας. Μία εύγευστη πρόταση για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας.
Υλικά:
  •	2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε με γάλα κομμάτια
  •	2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  •	2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  •	4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  •	4 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  •	18 μανιτάρια μικρά
  •	½ κούπα ελαιόλαδο + 3 κουταλιές της σούπας 
  •	¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  •	1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
  •	1 κουταλιά της σούπας μυρωδικά ξερά τριμμένα ( ρίγανη, θρούμπι, δενδρολίβανο, θυμάρι)
  •	Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •	18 καλα μάκια για σουβλάκι
  Οδηγίες συνταγής 
  Περνάμε τα κομμάτια λαχανικών εναλλάξ στο καλαμάκια και αραδιάζουμε σε ένα ταψί το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να καεί ελαφρά ο εξωτερικός φλοιός των λαχανικών. Το εσωτερικό θα πρέπει να «κρατάει».
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο και διαλύουμε τη ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας το μείγμα για να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια λαχανικών ζεστά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικου.
Διάρκεια: προετοιμασία περίπου 15 λεπτά, μαγείρεμα 30 – 40 λεπτά.
Πηγή: lovebaby.gr
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 