Τελικά γιατί υπάρχουν οι άντρες;

Η επιστήμη δίνει την απάντηση


ΥΓΕΙΑ
17:32
20/05/2015
Τελικά γιατί υπάρχουν οι άντρες;
5
loading

Οι επιστήμονες προβληματίζονται για πολλά πράγματα, ένα από τα οποία είναι και για την ύπαρξη των αντρών! Μιας και η μοναδική τους συνεισφορά στην αναπαραγωγή είναι η δημιουργία σπέρματος, ήταν ανεξήγητο μέχρι σήμερα, γιατί η εξελικτική επιλογή, επιτρέπει στο αντρικό φύλο να υπάρχει.

Βρετανοί επιστήμονες δίνουν την εξήγηση: Τα αρσενικά έχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία που είναι γνωστή ως «σεξουαλική επιλογή», η οποία βοηθά τα είδη να αποκρούουν τις νόσους και να αποφεύγουν την εξαφάνιση. Ένα σύστημα που όλοι οι απόγονοι έρχονται στη ζωή χωρίς να έχει προηγηθεί σεξουαλική επαφή –όπως συμβαίνει στους ασέξουαλ πληθυσμούς-, θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό στην αναπαραγωγή μεγαλύτερου αριθμού απογόνων, λένε οι επιστήμονες.

Αλλά στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature τη Δευτέρα και παρουσιάζει το Reuters, αναφέρεται ότι η σεξουαλική επιλογή κατά την οποία τα αρσενικά ανταγωνίζονται προκειμένου να επιλεγούν από τα θηλυκά για αναπαραγωγή, βελτιώνει τα γονίδια και ενισχύει την υγεία ενός πληθυσμού. Εξηγείται έτσι, γιατί τα αρσενικά είναι σημαντικά.

Η απουσία επιλογής - όταν δεν υπάρχει σεξουαλική επαφή, ή δεν χρειάζεται να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για αυτό - αφήνει τα είδη γενετικά ασθενέστερα, καθιστώντας τα πιο ευάλωτα στην εξαφάνιση.

«Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα αρσενικά για την αναπαραγωγή, έχει ένα σημαντικό όφελος, γιατί βελτιώνει την υγεία των πληθυσμών», εξηγεί ο καθηγητής Matt Gage του πανεπιστημίου East Anglia.

«Η σεξουαλική επιλογή ενεργεί ως φίλτρο για την απομάκρυνση επιβλαβών γενετικών μεταλλάξεων, βοηθώντας τους πληθυσμούς να ανθίσουν και να αποφευχθεί η εξαφάνιση τους μακροπρόθεσμα», συμπληρώνει ο καθηγητής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar γεωργία

  για να μας παιδευουν!!!

 2. avatar Κρίτων

  Η επιστήμη ανακάλυψε γιατί υπάρχουν οι άντρες αλλά ποτέ δεν θα ανακαλύψει τι σκέφτονται οι γυναίκες..!

 3. avatar kit

  Για να ενοχλούνε με της ανάγκες τους κάτω από την μέση. Η με το στομάχι τους ασχολούνται η με το πράμα τους.

  1. avatar ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

   +1000000000000000000000000000000000000000000!!!!!!!!!!!!!!

 4. avatar LolaB

  Εγω παλι απορω πως και γιατι υπρχουν τετοιου ειδους +επιστημονες+

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει