Η μετάλλαξη Όμικρον απασχολεί ιδιαίτερα τους ειδικούς για την πορεία του κορονοϊού, ενώ μερικές θεωρίες θέλουν η νέα παραλλαγή του ιού να εξελίχθηκε σε ποντίκια.

Το livescience.com παρουσιάζει μία θεωρία του statnews.com που σχετίζει τη μετάλλαξη Όμικρον με τα τρωκτικά. Σε αυτή τη θεωρία υποστηρίζεται ότι ένα ζώο μπορεί να μολύνθηκε από τον κορονοϊό στα μέσα του 2020 και αφού συσσώρευσε πολλές μεταλλάξεις, στη συνέχεια ο αλλοιωμένος ιός μεταφέρθηκε στον άνθρωπο.

O ανοσολόγος στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Scripps, Κρίστιαν Άντερσεν, υποστηρίζει ότι η μετάλλαξη Όμικρον αποκλίνει από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, κάτι που για την ίδια είναι ένα βασικό στοιχείο για την εν λόγω θεωρία.

Ποντίκια

«Αυτή η θεωρία περί αντίστροφης ζωονόσου που ακολουθήθηκε από νέα ζωονόσο μου φαίνεται πιο πιθανή, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με την πρώιμη απόκλισή της από άλλες παραλλαγές του κορονοϊού, αλλά και τις ίδιες τις μεταλλάξεις, επειδή ορισμένες από αυτές είναι αρκετά ασυνήθιστες», εξήγησε o Άντερσεν.

Η μετάλλαξη Όμικρον ωστόσο έφτασε και στην Ελλάδα, με τον «ασθενή μηδέν» που βρίσκεται στα Χανιά να μιλάει για το πως βιώνει τη νόσησή του από το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber