Στην μάχη κατά της πανδημίας ρίχνεται η «Κεντρική Κλινική Αθηνών»

Θέτει στη διάθεση του Ε.Σ.Υ. 35 κλίνες για non COVID περιστατικά- Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών


ΥΓΕΙΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
23:38
20/11/2020
Στην μάχη κατά της πανδημίας ρίχνεται η «Κεντρική Κλινική Αθηνών»
5
loading

Στην μάχη κατά της πανδημίας και στο πλευρό του ΕΣΥ τίθεται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της η «Κεντρική Κλινική Αθηνών», διαθέτοντας άμεσα το 25% των κλινών της σε πρώτη φάση να νοσηλεύονται περιστατικά non COVID, καθώς και επείγοντα περιστατικά, ενώ σε δεύτερη φάση θα είναι έτοιμη για νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η Κεντρική Κλινική Αθηνών, πιστή στην αποστολή της ‶Φροντίδα για τον άνθρωπο‶, προτίθεται να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα που δοκιμάζονται από τον COVID-19, ως εξής:

1. Άμεσα, θέτει στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το 25% των κλινών της (ήτοι 35 κλίνες), προκειμένου να νοσηλεύονται non COVID περιστατικά που σήμερα επωμίζονται οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

2. Τίθεται άμεσα στη διάθεση των εφημεριών του ΕΣΥ για επείγοντα περιστατικά που διακινούνται μέσω του ΕΚΑΒ, όπως ορθοπεδικά, χειρουργικά, παθολογικά κ.λπ., στα πλαίσια της άδειας λειτουργίας της.

3. Συστήνει επιστημονική επιτροπή προκειμένου να εκπονηθεί εσωτερικό σχέδιο και να προετοιμαστεί η νοσηλεία περιστατικών COVID σε κλίνες ΜΕΘ, και σε κοινούς μονόκλινους θαλάμους της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών.

4. Υλοποιεί ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης (intensive course) διάρκειας 30 ωρών, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας λοιμωξιολογίας Κυριακής Κανελλακοπούλου και την ευθύνη του Δ.Σ. της κλινικής, ώστε να στελεχωθεί η νέα μονάδα COVID, με εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές της κλινικής.

Στόχος μας, είναι να στηρίξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υποστηρίζεται από τον Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, (ας μην το παραβλέπουμε), και να συμμετέχουμε ενεργά, ακόμα και στην πρώτη γραμμή εναντίον του COVID-19, καλύπτοντας και περιστατικά νοσούντων, εάν αυτό μας ζητηθεί.»

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Μστ. Μεστό.

  Σύντροφέ μου, βλέπεις παντού συνομοσίες. Δεν ξέρω εάν έχεις κανένα πρόβλημα. Εγώ πάντως κάτι διακρίνω, άλλα δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη να σου το πω.

 2. avatar Itsou

  Αρθρο 17 παραγραφος 2,3,4 του συνταγματος που ψηφισε ο συριζα προβλεπει την αποζημιωση.Το υψος της αποζημιωσης ειναι καθορισμενο απο το τιμολογιο του δημοσιου που εφαρμοσε ο συριζα

 3. avatar Αυτό…

  Λέγεται... Ανθρωπιά κύριοι... Μεγαλείο ψυχής οι κλινικαρχες...

 4. avatar Μστ

  Με 2.000 ευρώ ανά κλίνη ΜΕΘ την ημέρα, είναι τεράστια θυσία για τους κλινικάρχες μας...είναι να τους λυπάσαι...ρε δούλεμα από τον Κικίλια.!!

  1. avatar Myself

   Ακριβώς! Γιατί δεν μας λένε, πού είναι τα άλλα νοσοκομεία για βοήθεια στους ασθενείς??
   Υγεία, Μεντιτεράνεο, Ιατρόπολις, Ιατρικό, Μετροπόλιταν, κλπ??
   Αφού μας λένε ότι υποφέρουν από κλίνες στα ΜΕΘ, ότι σέρνονται οι ασθενείς σε διαδρόμους, αυτοκίνητα, και διαμετακομίζονται παντού, γιατί αυτά τα ιδιωτικά νοσοκ. είναι άδεια από κόβιντ ασθενείς? Γιατί δεν τα επιτάσσει η κυβέρνηση??
   Η απάντηση όμως είναι γνωστή. ..
   Κι όπως λέει και το λαϊκόν άσμα, για τα λεφτά τα κάνεις όλα, τρα, λα, λα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει