Προοπτικές νέων θεραπειών για το άσθμα δίνουν οι νέες ανακαλύψεις των επιστημόνων σύμφωνα με τις οποίες οι πνεύμονες μπορούν να «γευτούν» και να «ανοίξουν» βοηθώντας τους ασθενείς που υποφέρουν από άσθμα.

Αυτοί οι «υποδοχείς γεύσης» που ανακάλυψαν οι επιστήμονες στους μύες των πνευμόνων δεν είναι ίδιοι με αυτούς του στόματος, καθώς δεν στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο. Παρόλα αυτά ανταποκρίνονται αυτόματα στην επαφή τους με τις πικρές ουσίες και ωθούν τους αεραγωγούς να ανοίξουν.

Οι επιστήμονες, βέβαια, προειδοποίησαν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι υποφέρουν από άσθμα θα πρέπει να αρχίσουν να τρώνε πικρά φαγητά. Η καλύτερη λύση θα είναι να δημιουργηθούν σπρέι που θα περιέχουν κάποια ουσία με πικρή επίγευση, για παράδειγμα κινίνο ή σακχαρίνη, τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν ή και να αντικαταστήσουν τα σημερινά φάρμακα.

Μελλοντικές έρευνες θα μελετήσουν τη δράση των πικρών ουσιών στους πνεύμονες των ανθρώπων, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν παρενέργειες (π.χ. δεν προκαλούν φλεγμονή).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.