Η ενημέρωση των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και η ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού και της πρόληψης, είναι ο στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, με τη συνεργασία του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινάει από τη σχολική ηλικία έχουν σχεδιαστεί στοχευμένες δράσεις, στα σχολεία της χώρας.

Το σχέδιο δράσης, για την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την προστασία της δημόσιας υγείας από τα ανθεκτικά μικρόβια ήταν το θέμα της συνάντησης του προέδρου του ΙΣΑ και νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με την καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Ελένη Γιαμαρέλλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μαζί με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, αναλαμβάνουν δράση για άλλη μια χρονιά, για να καταπολεμήσουμε μια σύγχρονη και μεγάλη απειλή για τη Δημόσια Υγεία: την ανθεκτικότητα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών. Στον αγώνα αυτό πιστεύουμε ότι όλοι έχουμε μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης. Είναι χρέος και καθήκον μας, η συνεχής ενημέρωση του πληθυσμού και η διασφάλιση ότι κανένα φάρμακο δεν θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.