Βρείτε τη χρυσή τομή στον ύπνο και σώστε την καρδιά σας

Ο λίγος και ο πολύς ύπνος μπορεί να προκαλέσει καρδιολογικά προβλήματα


ΥΓΕΙΑ
14:04
26/03/2012
Βρείτε τη χρυσή τομή στον ύπνο και σώστε την καρδιά σας
1
loading

Όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς μας πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή στο θέμα του ύπνου, ώστε να την προστατεύσουμε από πιθανές βλάβες.

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενήλικες που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες και αυτοί που κοιμούνται περισσότερο από οκτώ ώρες το βράδυ, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρδιολογικά προβλήματα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Ρόχιτ Αρόρα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Σικάγο, ανέφεραν ότι ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και έμφραγμα. Από την άλλη, ο πολύς ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο για στηθάγχη και στεφανιαία νόσο, δηλαδή στένωση των αιμοφόρων αγγείων που μεταφέρουν αίμα και οξυγόνο στην καρδιά.

Ο αυξημένος κίνδυνος λόγω ανεπαρκούς ή υπερβολικού ύπνου ισχύει ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης, το κάπνισμα και η παχυσαρκία.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ελλιπής ύπνος συνδέεται με υπερδιέγερση του νευρικού συστήματος, διαβήτη, φλεγμονή, αύξηση στις ορμόνες του στρες, υψηλότερη αρτηριακή πίεση κ.α. Οι αιτίες που ο πολύς ύπνος επίσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά, είναι λιγότερο σαφείς και απαιτούν περαιτέρω έρευνα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar toxotis

    Μπορούν οι κ.κ. ερευνητές να μου δώσουν να καταλάβω :
    Λίγο κοιμάμαι κινδυνεύω ( < 6 ώρες) όλη τη μέρα ;;; Πολύ κοιμάμαι πάλι κινδυνεύω ( > 8 ώρες βράδι )
    Πόσο πρέπει να κοιμάμαι και οι ώρες αφορούν μόνο το βραδυνό ύπνο ή όλης της ημέρας ;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει