Το χρονικό των επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά περιέγραψε ο γιατρός Νίκος Κουδούνης- Ραζής ο οποίος βρισκόταν εκεί, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε όσους το είχαν ανάγκη, και δήλωσε έκτοτε πως δεν θα ξανακατέβει στο λιμάνι.

«Μας ήρθαν δύο χτυπημένα άτομα, ήταν διένεξη Σύρων κατά Αφγανών, ειδοποιήσαμε το λιμενικό επειδή ο ένας είχε βγάλει μαχαίρι», αφηγήθηκε στο Mega ο γιατρός, εξηγώντας πως στο λιμάνι δεν υπάρχει αστυνομική παρουσία. Διέψευσε πως υπήρξε κάποιο «φλερτ» και περιέγραψε την κατάσταση ως «μπάχαλο» καθώς, όπως είπε, ζουν όλοι μαζί, ο ένας πάνω στον άλλο και όχι χωρισμένοι σε οικογένειες, σε μηδαμινές συνθήκες υγιεινής.

Όπως ανέφερε «βγήκε από την Ε2 ένα μπούγιο, περίπου 60 άτομα, το περιπολικό του λιμενικού εντόπισε τον άνδρα με το μαχαίρι που είχε προκαλέσει το επεισόδιο για να τον συλλάβει και οι Σύροι το περικύκλωσαν και το κουνούσαν για να το αναποδογυρίσουν».

Ο κ. Ραζής πρόσθεσε πως δεν φοβάται να ξαναπάει στο λιμάνι και πως δνε πιστεύει πως θα τον χτυπούσαν γιατί όλοι τον γνωρίζουν, ως γιατρό. Χαρακτήρισε όμως «χαμό» αυτό που συνέβη την Τετάρτη και διερωτήθηκε: «Τι θα γίνει, θα κινδυνεύουνε ζωές; Θα φτάσουμε να θρηνήσουμε ζωές;»

Αποκάλυψε επίσης πως αναφέρθηκε περιστατικό αιμόπτυσης, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αργότερα τον ενημέρωσαν πως είχε φύγει από μόνος του.