Ισότιμα είναι τα διπλώματα Α τάξης των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού με τα πτυχία των ΤΕΙ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Υπουργός Ναυτιλίας σε γραπτή του απάντηση μετά από σχετική ερώτηση. Το παραπάνω ισχύει για τους εισακτέους στις ΑΕΝ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2005-6 και εφεξής.

Όσον αφορά τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων καθώς και τη διαδικασία αναγνώρισης των εν λόγω διπλωμάτων με τα πτυχία των ΤΕΙ των αποφοίτων ΑΕΝ που εισήχθησαν πριν το 2005-6 και των αποφοίτων από τις Ανώτερες Δημόσιες Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΔΕΝ) το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει καταρτίσει σχετικό σχέδιο Π.Δ το οποίο και έχει αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας για την από πλευράς του νομοτεχνική επεξεργασία.

Τέλος για την οργάνωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων από τα Πανεπιστήμια σε συνεργασία με τις ΑΕΝ, σημειώνεται ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων Πανεπιστημίων τα οποία είναι πλήρως αυτοδιοικούμενα και εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.