«Μία εκκρεμότητα 84 χρόνων αποκαθίσταται»

Υπέρ του νόμου για το επάγγελμα του μηχανικού ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:39
09/04/2014
«Μία εκκρεμότητα 84 χρόνων αποκαθίσταται»
loading

Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Βρυζίδης επιδοκιμάζει την πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρβανιτόπουλου, σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε στο νόμο 4254/7-4-2014, για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, και αφορά στο επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού που ασκούν στη χώρα οι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου και πολυτεχνικών σχολών του πανεπιστημιακού τομέα, καθώς και απόφοιτοι των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών αντίστοιχων Τμημάτων του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Καθηγητής Λάζαρος Βρυζίδης αναφέρει ότι «επιτέλους μία εκκρεμότητα που διήρκεσε 84 χρόνια και αφορά σε σημαντικές ειδικότητες της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης αποκαθίσταται.

Η παραπάνω εξέλιξη για να τελεσφορήσει θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθεί με την αναγνώριση και την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων με Π.Δ.

Ο νόμος 4663 του έτους 1930 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αποτελεί πλέον παρελθόν παρά τις προσπάθειες, τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις αναχρονιστικών κύκλων που αντιδρούν προσπαθώντας να διατηρήσουν τα κεκτημένα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει