Με τον υπουργό Παιδείας ζητά να συναντηθεί η ΟΛΜΕ προκειμένου να συναντηθούν ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων, τις εξετάσεις, τη διάρκεια σχολικού έτους, τις προσλήψεις – κενά κ.ά, που αναφέρονται στο πλαίσιο αιτημάτων έχει αποσταλεί με αφορμή την απεργία 7/2/14.

Μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ αναφέρει « όπως γνωρίζετε στις 22 Μάρτη 2014 λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν. Ζητάμε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για την οποία άλλωστε είχατε δεσμευτεί ότι θα γίνονταν στα τέλη Ιανουαρίου»

Επίσης η ΟΛΜΕ με σχετικές ανακοινώσεις της εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 2 μ.μ. στην Πλατεία Βάθης.

Η ΟΛΜΕ τοποθετείται και για εξελίξεις στο χώρο της υγείας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Ιατρικής Περίθαλψης κλείνοντας τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε όλη τη χώρα και βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 8.500 ιατρικό προσωπικό.

Η ΟΛΜΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί κοινωνικές κατακτήσεις όπως η Υγεία των πολιτών αλλά και το δικαίωμα στην εργασία των γιατρών του Δημόσιου συστήματος. Παράλληλα καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζί με τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ στις κινητοποιήσεις για να μη κλείσουν τα πολυιατρεία.