Στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών που απεργούν τάχθηκε σε ομιλία του στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, την ώρα που συνεδριάζει η Σύγκλητος για να αποφασίσει αν θα τον θέσει σε αργία.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία ο κ. Πελεγρίνης τάχθηκε κατά των μέτρων του υπουργείου Παιδείας και έκανε ιδιαίτερα αναφορά στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής.

«Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με φοιτητές ζωντανούς, να προσπαθώ να τους πείσω και να με προπηλακίζουν, απο ένα πανεπιστήμιο στο οποίο έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και θα το έχει διαβρώσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρύτανης.

«Στο υπουργείο δεν σκέφτονται αν αυτό που κάνουν είναι σωστό. Ο αυταρχισμός πρέπει να χτυπηθεί. Βεβαίως και δεν μου αρέσουν τα ακραία φαινόμενα που παρατηρήθηκαν μετά τη μεταπολίτευση στο πανεπιστήμιό μας και τα έχω καταδικάσει. Τα τρία τελευταία χρόνια οι καταλήψεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο . Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με φοιτητές ζωντανούς, να προσπαθώ να τους πείσω και να με προπηλακίζουν, απο ένα πανεπιστήμιο στο οποίο έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και θα το έχει διαβρώσει. Ο μόνος χώρος που δεν έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή είναι το πανεπιστήμιο» είπε καταχειροκρούμενος από το ακροατήριό του. «Υπάρχουν φοιτητές χρυσαυγίτες και καθηγητές χρυσαυγίτες, αλλά είναι ως πρόσωπα, δεν υπάρχει κίνηση ή ρεύμα» πρόσθεσε.

Αύριο συνεδριάζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.