Συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να αποφασίσει αν θα τεθεί σε αργία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης έως ότου παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση αργίας του κ. Πελεγρίνη τον αντικαθιστά, με βάση το νόμο, ένα μέλος της Συγκλήτου που απαρτίζεται από τους κοσμήτορες και από τους δύο προέδρους των σχολών. Σε χθεσινή τους συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνστ. Αρβανιτόπουλο οι πρυτάνεις ζήτησαν την ανάκληση της δίωξης του κ. Πελεγρίνη.

Αύριο συνεδριάζουν οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου προκειμένου να εκτιμήσουν  το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών εξακολουθούν να είναι χωρισμένοι στα δύο καθώς το διοικητικό συμβούλιο τονίζει ότι πανεπιστημιακοί και φοιτητές μπορούν να προσέρχονται στο Ίδρυμα για να ασκήσουν τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα, χωρίς να εμποδίζονται από κανέναν, ενώ την ίδια ώρα η απεργιακή επιτροπή συντονίζεται με άλλα Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά όργανα για περιφρούρηση της απεργίας.