Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές καθώς η φωτιά της Φυλής βρίσκεται ήδη στους πρόποδες της Πάρνηθας. Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά βρίσκεται στα 1.500 μέτρα από το Μενίδι.

«Θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή σχετικά με την κατεύθυνση των ανέμων ώστε να μην πλησιάσουν οικισμούς ή αν πλησιάσουν να γίνει άμεση εκκένωση για να μην υπάρχουν προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο γ.γ Δήμου Φυλής κ. Αργύρης Αργυρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι «Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς τον Δήμο Αχαρνών και απειλεί την περιοχή του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου».

Με βάση τις καιρικές συνθήκες, κινδυνεύουν οι παρυφές της Πάρνηθας και οι Αχαρνές, πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι οι ζημιές που προκάλεσαν οι φλόγες δεν ήταν μεγάλες κι ακόμη ότι επιχειρήσεις δεν καταστράφηκαν. «Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά από τις μαρτυρίες δεν βλέπω να έχουν γίνει μεγάλες ζημιές σε σπίτια. Δίνουμε μάχη με τις αναζωπυρώσεις».

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική, αυτή τη στιγμή συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Αυτή τη στιγμή η φωτιά χωρίζεται σε δύο επικίνδυνα μέρη, με το ένα να κατευθύνεται προς το Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες, ενώ το άλλο που επεκτείνεται προς τη θέση Κεραμίδι, εάν συνεχίσει να καίει ανεξέλεγκτα ίσως απειλήσει την Πάρνηθα.

Δήμαρχος Αχαρνών: «Tο πύρινο μέτωπο έχει μεγαλώσει»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, που μίλησε στο Open «δυστυχώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον δήμο Φυλής, έχει φτάσει στα όρια του δήμου Αχαρνών. Αυτή την ώρα επικρατούν ισχυροί άνεμοι και το μέτωπο της φωτιάς έχει μεγαλώσει και κινείται με κατεύθυνση προς την Πάρνηθα».

Σύμφωνα με τον κ. Βρεττό, ο πιο κοντινός οικισμός στο πύρινο μέτωπο είναι αυτός του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, 1.000 μέτρα περίπου μακριά. «Η κατεύθυνση του ανέμου είναι δυτική, αλλά η φωτιά κινείται ανατολικά δηλαδή προς την κατεύθυνση της Πάρνηθας. Επειδή υπάρχει πάρα πολλή καύσιμη ύλη, κινείται ανεξάρτητα. Αντιπυρικές ζώνες στην Πάρνηθα υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή καίγεται πυκνό πευκοδάσος που αν εξαιρέσεις ένα δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι».