Η Ρωσία απέτρεψε σήμερα το πρωί νέα ουκρανική επίθεση με drone στην περιοχή της Μόσχας, από την οποία δεν υπήρξαν θύματα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σήμερα γύρω στις 06:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μια απόπειρα του Κιέβου να εξαπολύσει «τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος απετράπη», επεσήμανε το υπουργείο στο Telegram.

Το drone εντοπίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή της Μόσχας και «εξουδετερώθηκε με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου», προτού «συντριβεί κοντά στο χωριό Ποκροφσκόγε, στην περιοχή Οντίντσοβο», νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Τρίτη απόπειρα ουκρανικής επίθεσης με drone απετράπη λίγο αργότερα σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Καλούγκα, νοτιοδυτική της Μόσχας, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βλάντισλαβ Τσάπτσα. «Σήμερα το πρωί, παρά τις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες, απετράπη επίθεση με drone εναντίον της περιοχής Κιρόφσκι», έγραψε ο Τσάπτσα στο Telegram. «Δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε ζημιές σε υποδομές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανακοίνωσε προσωρινά περιορισμούς στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις, ενώ πολλές πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια. Εξάλλου και το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα ανακοίνωσε περιορισμούς στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι επιθέσεις με drones στο εσωτερικό της Ρωσίας αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές τις περισσότερες φορές, έχοντας στόχο κυρίως τη Μόσχα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.