Για την έξαρση των κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού «Eris» μίλησε το πρωί της Δευτέρας (21/8) η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ Ματίνα Παγώνη. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κόσμος ξέχασε ότι πως υπάρχει ο ιός ενώ παράλληλα ανέφερε τι πρέπει να κάνουν όσοι νοσούν.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» εστίασε στον προβληματισμό που υπάρχει στις υγειονομικές αρχές για την εξάπλωση της Eris του στελέχους Όμικρον, του κορονοϊού και τόνισε: «Όταν κάποιος βγει θετικός, πρέπει να προλάβουμε να μην μεταδίδουμε. Πρέπει να κάτσει 3 ημέρες στο σπίτι και όταν κυκλοφορεί να φοράει τη μάσκα. Υπάρχουν και οι μεγάλοι ηλικία, οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, και αυτοί οι άνθρωποι μετά μπαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε».

«Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο κόσμος ξέχασε πως υπάρχει κορονοϊός και δεν πρόσεχε τόσο» σημείωσε ενώ εξήγησε πως τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής είναι ο πυρετός, ο πονόλαιμος, καταρροή, αδυναμία και η κόπωση.

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι φάσεις του εμβολίου»

Εμβόλιο

Αναφορικά με ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολίου η Ματίνα Παγώνη είπε πως οι επιτροπές μελετάνε για ένα πιο προχωρημένο εμβόλιο, το οποίο θα έρθει περίπου το φθινόπωρο.

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι φάσεις του εμβολίου. Από Οκτώβρη θα ενημερώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού τον κόσμο. Έχουμε ακόμα αντισώματα από τους προηγούμενους εμβολιασμούς. Βοήθησαν πολύ τα αντιικά φάρμακα, ειδικά αυτούς με υποκείμενα νοσήματα.