Η Μύκονος είναι με διαφορά το ακριβότερο νησί της χώρας, τόσο στη διαμονή και τη διασκέδαση, όσο και στο φαγητό. Πολλά έχουν γραφτεί για την τιμή που πωλείται το κλασικό απλό τυλιχτό σουβλάκι στο νησί των Ανέμων και την αισχροκέρδεια που καταγράφεται. Που βρίσκεται όμως η αλήθεια και πόσο πραγματικά τιμάται το ελληνικό έδεσμα; Το Newsbeast επισκέφθηκε τη Μύκονο και διαπίστωσε διά ζώσης τις τιμές που επικρατούν αυτό τον καιρό.

Η μέση τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι λοιπόν στη Χώρα της Μυκόνου, βρίσκεται στα 9,40 ευρώ. Τα περισσότερα σουβλατζίδικα τόσο το πουλάνε. Αναφερόμαστε σε ένα απλό τυλιχτό, με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, λάχανο, μαρούλι, ενώ εάν προσθέσεις και πατάτες ανεβαίνει κατά 50 λεπτά, φθάνοντας στα 9,90 ευρώ.

Μάλιστα η πλειοψηφία των επιχειρήσεων το διαφημίζουν στους καταλόγους με 9,40 ευρώ και με μικρότερα γράμματα από κάτω διαπιστώνεις και το επιπλέον κόστος για τις πατάτες. Σχεδόν άπαντες δίνουν το σουβλάκι στον τουρίστα με πατάτες μέσα, χωρίς να τους ρωτήσουν εάν θέλουν ή όχι να έχει.

Η μέση τιμή για το τυλιχτό σουβλάκι λοιπόν στη Χώρα της Μυκόνου, βρίσκεται στα 9,40 ευρώ ενώ αν προσθέσεις πατάτες φτάνει τα 9,90 ευρώ

Από ‘κει και πέρα, σε απλά σουβλατζίδικα και όχι σε κάποια ταβέρνα (που είναι ελάχιστες στη Χώρα) ή εστιατόριο, μπορείς να βρεις το σουβλάκι ακόμη και… 15 ευρώ! Απλώς βαφτίζεται «Super Hero XL Sandwich» επειδή εκτός από γύρο έχει και ένα ακόμη «καλαμάκι» (όπως αποκαλείται στην Αθήνα ή «σουβλάκι» όπως αποκαλείται στη Θεσσαλονίκη) από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κεμπάπ. Ευτυχώς, τουλάχιστον στην τιμή εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι πατάτες. Μάλιστα οι τιμές δεν αποκλείεται να ανέβουν κι άλλο μέσα στο καλοκαίρι και ιδίως όσο πλησιάζουμε προς τον Αύγουστο.

Το «Super Hero XL Sandwich» αγγίζει τα 15 ευρώ

Εάν ψάξεις πάντως στα σοκάκια της Χώρας υπάρχουν και δύο – τρία μικρά σουβλατζίδικα που το τυλιχτό πωλείται προς 5 με 6 ευρώ, απλώς το παίρνεις στο χέρι και δεν μπορείς να κάτσεις καθώς τα τραπέζια είναι λιγότερα από τα δάχτυλα της παλάμης του ενός χεριού. Τέτοιες τιμές βρίσκεις παράλληλα σε περιοχές εκτός της Χώρας, όπως για παράδειγμα στον γραφικό Ορνό.