Είναι τα ελληνικά σχολεία σε καλή κατάσταση ώστε να αντέξουν έναν μεγάλο σεισμό στη χώρα μας; Σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας που βρέθηκε στην Τουρκία, μετά τα φονικά Ρίχτερ που ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος της χώρας.

«Το κάθε σχολείο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τη δική του ανθεκτικότητα και την δική του τρωτότητα. Στην Ελλάδα μέσα από ένα πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες με το υπουργείο Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας, θα ακτινογραφήσουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Δηλαδή το κάθε σχολείο θα έχει την ταυτότητά του, το σχέδιό του, θα κάνει ασκήσεις για να είναι έτοιμο όταν εκδηλωθεί σεισμός. Σε κάθε σχολείο θα πρέπει να γίνει εκπαίδευση» είπε στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

Όπως διευκρίνισε αν υπάρχουν σχολεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θα διστάσουν να τα βγάλουν ακατάλληλα καθώς «η ευθύνη είναι μεγάλη». «Υπάρχει» είπε «το θέμα των ελέγχων που από τώρα και πέρα θα είναι υποχρεωτικοί» σε δημόσια και ιδιωτικά κτήρια.