Όλα τα τελευταία στοιχεία για την εξέλιξη του καιρού έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς από την Τετάρτη (25/1) έρχεται κακοκαιρία με χιόνια σε αρκετές περιοχές και έντονες καταιγίδες ακόμη και στην Αττική.

Η μεγάλη αλλαγή του καιρού, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο της ΕΡΤ 3, θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ την Πέμπτη (26/1) θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση καθώς χιόνια θα πέσουν σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα (300 μέτρα), ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα δουν τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα υπάρχουν έντονες καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν και στην Αττική και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Την ίδια στιγμή, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, θα υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας λόγω των ψυχρών βοριάδων, ενώ στα νότια θα πνέουν θυελλώδης νοτιάδες που θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ.

Την Παρασκευή (27/1) θα συνεχίσει ο άστατος καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια, ωστόσο πολύ νερό θα πέσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Μέτριας έντασης φαινόμενα το Σάββατο (28/1) στα δυτικά και τα νότια.

Πάντως, ο Σάκης Αρναούτογλου, σημείωσε πως ορισμένα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι ενδέχεται να υπάρξει ψυχρή κατεβασιά προς την περιοχή μας και την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού