Με ιδιαίτερα άστατο καιρό ξεκινάει η εβδομάδα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές, οι τοπικές καταιγίδες και οι νοτιάδες, που θα κρατήσουν σε υψηλά επίπεδα τη θερμοκρασία μέχρι τα μέσα της εβδομάδας όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Συγκεκριμένα προβλέπει:

Σήμερα Δευτέρα (23-01-2023),

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
    α. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το βράδυ.
    β. Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.
  2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά όπου στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Την Τρίτη (24-01-23)

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία -κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια- και στις Σποράδες.
  2. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

«Προσοχή στο βόρειο βορειοανατολικό Αιγαίο όπου το απόγευμα θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης για τη σημερινή ημέρα. Η θερμοκρασία στους 15-17 βαθμούς. Στην Αττική πρόσκαιρες βροχές νωρίς το πρωί, με τον καιρό να καθαρίζει το απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 17 βαθμούς (στη χώρα μας είμαστε 5-7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα). Στη Θεσσαλονίκη άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα γίνουν ισχυροί το απόγευμα και ο υδράργυρος στους 14 βαθμούς.

Η πολική μπάλα -μια κλειστή περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Ιταλία- θα σχηματίσει βαρομετρικά χαμηλά. Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος ένα από αυτά στα μέσα της εβδομάδας θα επηρεάσει τη χώρα μας δίνοντας πυκνές χιονοπτώσεις και πολλές βροχές ιδιαίτερα από το ύψος της κεντρικής Ελλάδας. Από την Πέμπτη η χώρα μας θα χωριστεί σε δύο τμήματα, από τη Λαμία και πιο βόρεια θα επικρατήσει ιδιαίτερα χειμωνιάτικος καιρός και πιο νότια βροχές και καταιγίδες.