«Ήταν ένας πολύ απλός άνθρωπος» είπε αποχαιρετώντας τη στενή του φίλη Μάρθα Καραγιάννη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Δημήτρης Σούρας λίγο μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι την Πέμπτη (22/9) στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. «Μετά την αποτέφρωση θα ρίξουμε την τέφρα της στη θάλασσα» τόνισε.

«Μας είχε δώσει εντολή και επιθυμία καταγεγραμμένη που έλεγε ότι θέλει να καεί, ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα; Δεν καταλαβαίνω» επεσήμανε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα».

«Μετά την αποτέφρωση θα έρθει το δοχείο με τη στάχτη σε εμένα και όλοι μαζί θα τη ρίξουμε στη θάλασσα, δεν ξέρουμε ακόμη το μέρος» είπε συγκινημένος ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

«Κατάλαβα ότι είχα μπροστά μου όχι έναν ”μύθο” αλλά τη δική μου Μάρθα»

«Από τη Μάρθα κρατάω τα τελευταία 10 λεπτά που ήμασταν μόνοι μέσα στο δωμάτιο. Τότε που η Μάρθα είχε φύγει και της μιλούσα μόνο εγώ. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι είχα μπροστά μου όχι έναν ”μύθο” αλλά τη δική μου Μάρθα. Οι συγγενείς οι πραγματικοί, η οικογένεια της είναι η Ντόρα Δούμα. Είναι η αδερφή της η αγαπημένη της και η οικογένειά της. Η Ελένη, η Νίκη και εγώ ήμασταν οι κολλητοί της φίλοι τα τελευταία 10 χρόνια που ήμασταν πάρα πολύ μαζί. Πέθανε η Μάρθα μας, η Μάρθα της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Σούρας.

«Είχα την ατυχία ή την τύχη να την ακούσω στην τελευταία της στιγμή»

Μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του ο ψυχίατρος και στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννης ανέφερε: «Είχα την ατυχία ή την τύχη να την ακούσω στην τελευταία της στιγμή. Είναι ένα πράγμα το οποίο πιστέψετε με αν και ψυχίατρος ούτε το έχω ακόμη μεταβολίσει και δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό θα καταφέρω να το φιλτράρω. Δεν ξέρω πόσες φορές μπορεί να τύχει σε έναν άνθρωπο ενώ μιλάει με τον κολλητό του εκείνος να φύγει από τη ζωή».

«Η δική μου Μάρθα θα είναι πάντα στην καρδιά μου, θα είναι μέσα στο σπίτι μου πάντα και το χαμόγελό της και η ομορφιά της ψυχής μας θα μας συνοδεύει» είπε η σύζυγός του Δημήτρη Σούρα, Ελένη.

«Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας» τόνισε από την πλευρά της η κόρη του Δημήτρη Σούρα, Νίκη.