Άλλαξε ο καιρός και ήδη έχουν έρθει βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, με τα φαινόμενα να επιδεινώνονται τις επόμενες ώρες και τη θερμοκρασία να πέφτει περαιτέρω σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Ο φθινοπωρινός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση

To βαρομετρικό χαμηλό απασχολεί την Ελλάδα και προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του δυτικού Αιγαίου. Προσοχή στη Χαλκιδική, τις Σποράδες και τη Θεσσαλία λέει ο γνωστός μετεωρολόγος.

Στην Αττική ήδη υπάρχουν νεφώσεις και υπάρχουν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά του νομού. Οι βροχές θα γενικευτούν από το απόγευμα προς το βράδυ. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πρόσκαιρες βροχές και το απόγευμα καταιγίδες. Οι άνεμοι βοριάδες με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 21 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη 22/9 ο άστατος καιρός επιμένει, όπως και την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα ανέβει.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου οι κορυφές των βουνών της βόρειας αλλά και της κεντρικής Ελλάδας, με υψόμετρο πάνω από 1.900 – 2.000 μέτρα, θα δουν ένα πασπάλισμα χιονιού κάτι που είναι φυσιολογικό για την εποχή.